sâmbătă, noiembrie 29, 2008

Şi Clujul...?

Stau şi observ că Emil Boc, care este lingăul principal şi repetacul cel mai precis al lui Băsescu în toate cele, se vântură pe la televiziuni la talk-showuri, face declaraţii de presă pe teme electorale, ţine conferinţe de presă şi alte dude care fac parte din preocupările unui politruc. De la Mircea Badea din emisiune am aflat că pierde timpul şi la sala de forţă, în special noptea pe la 12.00.
Pentru ca toate aceste apucături se aibă loc, Boc se află în Bucureşti. Mai tot timpul Boc se află în Bucureşti, alături de ceilalţi ţopârlani portocalii. Şi e pe acolo de o grămadă de timp. Ori eu ştiu foarte sigur că Emil Boc este primarul ales al municipiului Cluj-Napoca. Poate se găseşte unul mai deştept decât mine să-mi explice ce face un primar atât de multă vreme departe de scaunul şi funcţia cu care a fost însărcinat de cetăţeni? Şi cine anume şi cum se conduce oraşul, mai ales că unele însărcinări (multe) pot fi exercitate doar de primar. Omul pare nu a avea nici o greaţă. Un primar al unui oraş, care locuieşte în alt oraş, la sute de kilometri distanţă şi care are cu totul alte preocupări. Probabil sunt singurul care îşi mai aminteşte că dobitocul ăsta e primar.
Minunat.


Diverse treburi

Asta-i melodia care nu-mi mai iese din cap in ultima vreme. Da şi eu îs prost că o ascult mereu...
M-am jucat oleacă cu o aplicaţie de design playere - să arate şi ăstea diferit faţă de cele standard de pe YouTube, deşi videoclipul este chiar de pe YouTube. În fine, ocupaţii de weekend...




joi, noiembrie 27, 2008

Politica, e curvă mare

Deci e circ, e minunat, e mishto, e mirific, e dumnezeiesc. E campanie electorală...



E de plâns, dar am râs cum n-am râs de mult.


Nagyszerű román nyelv

Hat az valami gyönyörű




miercuri, noiembrie 26, 2008

Blogul lui Mircea Badea

Se pare că Mircea Badea şi-a făcut blog
Sincer, prima impresie pe care am avut-o a fost că blogul e o făcătură în sensul că nu e făcut şi nu aparţine lui Mircea Badea, ci e unul care a vrut să facă o glumă, o jmecherie, o dudă. Am citit primul post şi senzaţia este că Mircea Badea e cel care scrie, mai ales că dezvoltă un subiect abordat în emisiune.
Apoi spune că vrea să se obişnuiască cu "mizeria" adică blogul, deci convingerea mea că site-ul e autentic a crescut la 85%.
O grămadă de puncte ies din faptul că Victor Ciutacu, care e prieten cu Mircea Badea, a dedicat un post blogului, iar acesta apare şi în blogroll. În ultima vreme Badea a vorbit despre faptul că-l bat unii prieteni la cap să-şi facă blog...ceea ce e un lucru foarte bun ;)

Click imagine pentru blog




marți, noiembrie 25, 2008

Răspuns pentru TEO




Am devenit dot.com

De astăzi sunt funcţional din nou 100% după cum observ eu până acum.
Din xlastexit.blogspot.com am devenit simplu www.xlastexit.com, distracţie care mă costă incredibila şi astronomica sumă de 10 dolari pe an. Pentru că e criză economică mi-am vândut săpunul din baie şi capacul de budă şi mi-am luat domeniu propriu. Sper că muriţi de invidie zdrenţelor. :)
Deci după iniţiativa colegului de blogăreală Teo, m-am gândit şi eu tot mai des să-mi iau domeniu si hosting ca să fiu şi eu independent. Am tot amânat pentru că ar fi însemnat să mă bag la wordpress.org şi mie nu îmi cade wordpress-ul bine la stomac. Chestie de gusturi, care de altfel nu se discută. Pur şi simplu nu îmi place.
Aşa că am apelat la soluţia cea mai uşoară şi destul de convenabilă: mi-am luat domeniu şi gata. Folosesc tot platforma Blogger, iar cei de la Google îmi găzduiesc site-ul pe gratis. Aş fi putut să iau şi hosting şi să fac transfer FTP şi din câte am înţeles tot platforma Blogger ar fi fost, adică opţiunea pentru hosting în altă parte.
Am zis dacă e să aleg între un hosting în orice altă parte şi între Google, aleg Google cu ochii închişi, pentru simplul motiv că e Google şi mai şi scap de durerea de cap cu FTP şi DNS-uri şi alte chestii de instalare. Aşa toată treaba au făcut-o cei de la Google şi pentru că am cumpărat domeniul prin intermediul lor am primit şi un cont de Google Apps gratuit, cu 200 de conturi email @xlastexit.com fiecare de 7GB, posibilitatea de a face alte site-uri sub acest domeniu sau ceva în genul ăsta şi alte mizerii la care nu mă bag că nu mă interesează. Mie îmi convine.
Ca să termin repede mai spun că mi-am tras un profil care nu duce la o pagină de Blogger ci la o mizerie făcută de mine în cinci minute, mi-am băgat un icon în adresa de URL şi am scos bara aia de navigaţie de sus, aşa că puţine lucruri aduc aminte de Blogger - cum ar fi arhiva caracteristică şi alte câteva mărunţişuri. Dar vorba aia - mulţi văd, puţini cunosc.
În fine toate paginile indexate până acum sub xlastexit.blogspot.com vor fi redirecţionate la noua adresă.


duminică, noiembrie 23, 2008

STFU "glumeţilor"

Nu sunt un telespectator fidel al emisiunilor "Dansez pentru tine" şi "Happy Hour" (Dumnezeu să-mi dea sănătate), dar cum uneori se întâmplă să mă aflu în faţa televizorului la acele ore când încep respectivele circuri, mai bag şi eu un început de emisiune până să trec la chestiile bolnave pe care sunt obişnuit să le privesc.
Atât ăia de la "Dansez pentru tine" cât şi cei de la "Happy Hour" s-au gândit în mintea lor că ar fi amuzant să înceapă emisiunea cu glume despre cele întâmplate în cursul zilei, în ultima vreme, sau mă rog despre evenimentele din actualitate. Ceva în genul lui Jay Leno sau exact în genul lui Jay Leno. Însărcinaţii de serviciu sunt Ştefan Bănică Jr. şi Măruţă (n-am idee care îi este prenumele; fie Domnul lăudat).
Respectivii doi au o anumită vârstă, adică nu mai sunt nişte sugaci care acum descoperă cu ce i-a înzestrat tăticu' şi mămica, sau ca s-o dau pe stereotipuri: cu ce i-a înzestrat natura. Adică trebuia să-şi dea seama şi să conştientizeze că umorul nu este punctul lor forte, dar deloc. Să nu fiu înţeles greşit, poate nevestele lor se crăcesc în draci la glumele lor private, dar pe sticlă la un text prefabricat sunt varză, ceea ce înseamnă dezastru pentru necunoscători.
Eu prind emisiunea lui Jay Leno destul de des, iar acolo e cu totul şi cu totul altă mâncare de peşte. Omul e comic de profesie din tinereţe şi acolo pot să pun că mă distrez, iar textele lui sunt la fel, rezultatul muncii altor oameni. Ceea ce mă duce la concluzia că scenariştii din ProTv care lucrează la cele două emisiuni sunt la fel de proşti la scris precum sunt Bănică şi Măruţă la interpretat.
Dacă ştii că te descurci la "Bubulina, gospodina" şi "Geta mi-ai stricat chiuveta" sau a arăta tâmp ca Măruţă, ar fi trebuit să te opreşti la ce ştii să refuzi frumos ceva care omoară telespectatorii. Cred, şi se şi vede că nu ai exersat ore întregi în faţa oglinzii, aşa cum au făcut-o toţi comicii de profesie. Prin urmare nu îţi poate ieşi.
Poate veţi spune că ei nu sunt comici de profesie. Nu. Nu sunt, dar atunci să nu se bage. Asta-i fain în România - toată lumea crede că se pricepe la toate şi ce e şi mai super e că se şi bagă, iar rezultatul e de duzină, slab, irelevant şi dezolant. Noroc că totul în jur străluceşte.
Nu ştiu alţii cum sunt dar când performează Bănică şi Măruţă la umor, am o privire şi o mimică (bănuiesc pentru că simt) de parcă cineva încearcă să-mi explice circulaţia energetică a undelor magnetice ale Planetei în interiorul Triunghiului Bermudelor. Mă scarpin în ceafă, mijesc ochii clipind, strâng buzele şi îmi zic "poate în emisiunea viitoare va fi bine".
Dar nu e niciodată, iar eu mă simt trist.
Asta până ce vine extraterestrul de pe CD şi mai sfâşie, însângerând câţiva oameni. Zâmbesc din nou...

Update - cei care ajung pe acest post cauta "Ce inseamnă STFU". Deci STFU = SHUT THE FUCK UP.


joi, noiembrie 20, 2008

Personalizare Gmail

Cei de la Google au intrat în rândul lumii, dând posibilitatea de a personaliza aspectul căsuţei de mail. Eu unul începusem să mă satur de albul ăla de spital. Se poate alege dintr-un număr acceptabil de teme. Eu ca de obicei m-am băgat la negru.




Red Bowler Scotch Whisky

Una dintre cele mai tari reclame pe care le-am văzut şi cea mai tare care rulează la televiziunile din România

video


Partea a doua --> aici


Proiect de tip dudă

M-am hotărât să nu mai scriu posturi politice, mai ales lungi, că numai mă enervez şi nu voi termina niciodată aşa că mai bine lipsă.
Totuşi când e ceva ce cere cu durere a fi scris voi scrie, dar pe scurt.

Deci l-am auzit pe Mircea Geoană la Antena 3 cum că dacă PSD va ajunge la guvernare, va aloca în jur de 1,5 trilioane de Euro pentru infrastructura din România.

Pe acelaşi sistem, acum vă rog să mă scuzaţi că trebuie să mă duc la budă sa fac un kkt lung de 2,5 milioane de ani lumină, până în mijlocul Galaxiei Andromeda. Sper că o să mă votaţi zdrenţelor din moment ce vă dau posibilitatea să călătoriţi inter-galactic.


miercuri, noiembrie 19, 2008

Alege cu grijă

Un nou spot având ca temă alegerile a fost lansat de Antena 3, după cel pentru alegerile locale care atunci a fost interzis de CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului). La vremea acea am scris un post care poate fi citit aici. Tot pe acea pagină se poate vedea şi spotul din mai.

Noul spot are acelaşi tip de personaje şi e şi mai subtil, deci nu cred că va avea vreo problemă cu jegurile de la CNA. Oricum este tot un spot greu. Trebuie privit cu atenţie...

UPDATE : Deci CNA -ul nu dezamăgeşte nici de data aceasta. Căh ei nu doarme niciodată - Ce noroc pe ţara asta şi pe capul oamenilor.
De pe site-ul Antena3

"Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a atenţionat miercuri postul de televiziune Antena 3 că noul spot "Alege cu grijă" încalcă principiile informării corecte şi formării libere a opiniilor, precum si protecţia minorilor şi demnităţii umane. Prin urmare, clipul urmează să fie transmis numai după orele 22.00. CNA are dificultăţi şi în a cataloga acest spot: nici electoral, nici social, nici publicitar.
Spotul vine ca o continuare la primul clipul electoral al Antenelor 1 şi 3, "Alege-ţi stăpânii cu grijă", aspru criticat de Consiliul Naţional al Audiovizualului şi difuzat începând cu data de 2 mai, în afara emisiunilor electorale. CNA a decis, apoi, ca respectivul spot să nu fie difuzat decât în emisiunile electorale.
Consiliul Audiovizualului spune că spotul nu ar trebui vizualizat de minori, deşi nu conţine nici scene de sex, nici exprimări obscene, nici violenţă."

Printre altele mă întreb ce ar putea înţelege un minor din tot acest clip?

Alege cu grijă



luni, noiembrie 17, 2008

Studiu de caz

Deci cred că mai toată lumea a citit prin reviste tot felul de studii - pe sistemul daca bagi în tine struguri te îmbolnăveşti mai greu de inimă, sau efectele mobilului asupra sistemului reproducător dacă mobilul este ţinut mult în buzunar...etc, etc. Sunt mii de exemple.
Ei bine am şi eu un astfel de studiu, rezultat la care am ajuns prin experienţă proprie.
Prim urmare muzica Trance, House, sau EuroDance şi ce-o mai fi de tipul Basshunter, Armin van Buuren, Paul van Dyk, E-Type .... ş.a.m.d provoacă dacă e ascultată un timp mai îndelungat (cam 3 ore sau mai mult), o senzaţie de foame destul de accentuată, în ciuda faptului că ţi-ai umflat maţul înainte. Şi pentru ca foamea să se instaleze în aceste condiţii, e îndeajuns să stai pe scaun şi nu neapărat să te rupi în scheme.

Sfârşitul studiului!

Update: Ia uite ce le încurcă Google când îmi indexează paginile, mai ales că nu am nici măcar un text asemănător pe întregul blog:

"În urmă cu 5 ore - Lastexit: Studiu de caz
O lumina sa ai, o lumina sa fii, Emilian Onciu… - Aflu de la Crina ca glasul cald si grav al lui Emilian Onciu se aude, nedrept de devreme, dintre ingeri. ...
xlastexit.blogspot.com/2008/11/studiu-de-caz.html - Pagini similare"



Mai ales Mircea Geoană

Deci la mine televizorul e mai mult fixat pe Antena 3, atunci când nu mă uit la ceva anume şi îl las să meargă de nebun. Ca urmare nu puteau să nu-mi ajungă la creier şi alte organe însărcinate cu recepţia, clipurile electorale ale partidelor şi ale guşterilor care le formează şi le conduc sau ce mama dreakului fac ei acolo.
Deci foarte mortal este să-i auzi cum toţi de la primul până la ultimul promit cum vor face, cum vor drege, cum se vor mări salariile la toată lumea, cum economia o va lua în sus de nu vom şti ce e cu noi, cum vor intra sute de miliarde în educaţie, sănătate...etc, etc.
Am văzut imagini de la mitingurile electorale ale tuturor papagalilor ăstora şi toţi sunt de părere că numai ei reprezintă soluţia ideală pentru ţară şi doar programul lor e cel mai bun. Vorba vine, că programe eficiente, cu strategii studiate şi posibile nu există în grădina niciunuia dintre scârbele ăstea penale de îşi zic politicieni. Nu mai e mult şi cuvântul "politician" o să fie o înjurătură în toată regula.
Cel mai penal din punct al promisiunilor electorale este Mircea Geoană, şef la PSD care este. Hauleoo! Nu ştiu ce e în capul dobitocului cînd îşi deschide gura la vreun miting electoral. Probabil crede că e ca pe timpul când îi turna poveşti şi basme cu monştrii fiică-sii şi nefericita punea botul la toate aberaţiile lu' tac-su. Da măcar aia avea o scuză...era mică.
Geoană a vizitat o fabrică de şine pentru căile ferate, iar imediat îl auzâi cum că dacă vine partidul lui la guvernare, în nici doi ani toate trenurile din România vor circula cu peste 200 km la oră, pe căi ferate modernizate. Ce să mai vorbim că PSD-ul a stat destui ani la guvernare şi nu au mişcat nimic, nici la căi ferate, nici la nimic. Acum ce? Dintr-o dată locomotivele de la Electroputere o să-şi bată joc de TGV-uri. Hai băh ce dracu...că nu m-am născut ieri.



Odată l-am auzit vorbind de autostrăzi, şi tot aşa el ca prim-ministru va avea grijă ca ţară să fie tăiată de autostrăzi - aşa din toate capetele ei - cam la fel cum mă jucam eu când eram mic cu furculiţa prin pireul de cartofi.
Dă-i lui Geoană un exemplu de lucru care nu merge bine în ţară şi el pac-pac, cica-cica, le rezolvă toate în trei secunde. Şi dacă eşti fraier să aştepţi o soluţie simplă, eficientă şi la obiect de la fazanul ăsta, te înşeli. Soluţia lui Geoană va fi grandioasă, rodosiană chiar, exuberantă, cu costuri de miliarde de euro şi cel mai important, utopică. Dar dacă va fi el prim-ministru ai face bine să crezi că o va înfăptui precum ştoarfa aia de Arabella cu inelul ei fermecat.
Nu voi mai aminti de faptul că PSD-ul a adus pe capul ţării mizeria aia de Bechetel de ne fut ăia de şapte ani la autostrada Transilvania, de nu avem noroc. Autostradă e mult spus. De fapt e doar un şanţ de-a lungul Ardealului, plin de excavatoare. La fel nu o să amintesc toate hibele pe care le am de aruncat în faţa PSD-ului, pe care dacă l-aş lovi pe jegul de Geoană în cap cu ele, cred că nu ar fi nici în stare să transpire de încurcat ce ar fi. Dar dacă mă gândeasc mai bine, la cât e de obişnuită această creatură sinistră să mintă, chiar cred că s-ar descurca foarte bine.

Să nu mai zic cât de dezastre sunt mizeriile de la PDL. Ăştia sunt atât de incapabili încât nici nu sunt în stare să mintă precum o face Geoană. Păi e vorba de Băsescu (indirect desigur), Boc, Blaga, Stolojan, Udrea şi restul lingăilor. Mai trebuie să zic ceva? Avortaţii ăştia si-au tras clipuri electorale în care tot ce fac e să-i înjure pe ceilalţi. Adică pe sistemul "Care e programul PDL dacă câştigă alegerile?" - Răspuns:"HUOO, Tăriceanu şi ai lui sunt corupţii ţării, Geoană hoţul, toţi sunt nişte nenorociţi, Iliescu e comunistul cel mai mare". Cam atât îi duce capul, plus că au ca sport oficial, însuşirea iniţiativelor celorlalte partide şi asta de incapabili ce sunt. Aşa au făcut cu votul uninominal pe care l-au respins în primă fază, după care când au văzut că e pe bune şi înaintează au devenit cei mai mari fani şi apoi au susţinut că a fost idea lor. La fel cu mărirea salarilor. Deci nu sunt decât nişte paraziţi atât de înapoiaţi mintal că ţi-e jenă doar să le priveşti moaca şi să le pronunţi numele. Mie unul îmi provoacă scârbă.



Problema cea mai mare pe care o am cu aceste jeguri pline de Ebola este că toată această orgie a promisiunilor, care mai de care mai insultătoare pentru cel ce ascultă, este că nici un partid nu vorbeşte şi nu aminteşte de criza financiară mondială care a lovit şi România destul de bine. Adică auzi la ştiri, cum zeci de fabrici îşi trimit oamenii în şomaj, îşi restrâng activitatea sau îşi suspendă temporar activitatea. În ultimele două săptămâni doar astfel de ştiri au curs pe Tv. Nu sunt bani, nu sunt comenzi de afară pentru export, prin urmare fabricile se închid şi oamenii devin şomeri, iar pe plan extern se vorbeşte de ani buni până cînd situaţia se va redresa. Şi mie îmi vine limbricul de Geoană şi îmi vorbeşte SF-uri cu trenuri de sute de kilometri viteză, mii şi mii de kilometrii de autostradă, salarii dublate şi triplate şi miliarde investite în sisteme. Să vină în paştele mă-sii să spună că e nasoală situaţia şi nu vor fi bani atât de mulţi şi ce dracu facem cu şomerii. Cum naiba poţi să-i spui unuia că vede alb, când omul se uită la negru? Cât de nesimţit trebuie să fi să ai asemenea tupeu şi să mai iei şi oamenii de proşti. Trebuie să fi politician nu alta.
Hai ia-i de proşti, dar nu pe toţi. Ce dracu!

PS. Îmi asum limbajul folosit în caracterizarea acestor viermi din politică, pentru că la fel de insultat mă simt şi eu când îşi deschid ei gura.


duminică, noiembrie 16, 2008

YouTube effect

Aseară am aflat de pe un blog găzduit pe blogspot că există şi opţiunea de a plasa căsuţa de comentarii chiar în josul postului, integrată în pagină şi nu deschizându-se în pagina aia odioasă, care părea că nici nu are legătură cu blogul în sine. Aşa că am deschis bine ochii la setări şi am bifat opţiunea, astfel că seamănă în mare parte cu posibilitatea de a comenta la fel ca pe blogurile de pe wordpress.

Mai departe ;)

Cei de la Antena3 au lansat site-ul Videonews.ro care în principu e un YouTube, doar cu ştiri. Deci tot ce e ştire, intră acolo. E tot cu user generated content, aşa că site-ul te îndeamnă să dai upload la ce ai filmat şi se poate constitui într-o ştire. Mie personal mi se pare plictisitor un asemenea site.
Nu pot să nu observ avalanşa unor astfel de site-uri, gen YouTube, mai ales a acelora de nişă, nu numai afară dar şi în România. Cred că Trilulilu va avea şi în continuare cel mai mare succes şi pentru că e general, precum şi pentru că permite şi upload de audio şi imagini.

Click imagine pentru Videonews


Un alt bun exemplu de un astfel de site românesc media de nişă, care a apărut inspirându-se din acest curent este RockTube, site dedicat iubitorilor rockului.

Click imagine pentru RockTube


Nu mai amintesc de 220 sau Neogen, iar într-o zi am dat peste un site românesc care permitea încărcarea de către utilizatori in general a clipurilor video amuzante - cu pisici sarite de pe fix şi împiedicaţi - etc. Bastarzii


vineri, noiembrie 14, 2008

Ilie Tipa: “Ţăranului român”

NEAMUL ROMÂNESC * revistă de opinie, dezbateri şi istorie contemporană

Ai fost definit ca talpă a ţării, ca element peren al naţiunii, ca păstrător al tradiţiei şi culturii orale româneşti, iar când patria a fost în pericol, stăpânirea pe tine s-a bazat pentru apărarea şi refacerea ţării.
În existenţa sa seculară ai fost de fapt exploatat, dispreţuit, batjocorit, iar mai apoi, când ai început să contezi în politică, amăgit şi manipulat.Ai însemnat pentru stăpâni de-a lungul timpului forţa de muncă ieftină, masă de manevră, carne de tun.Pentru a-ţi îndeplini toate aceste roluri ai fost ţinut în obscurantism şi superstiţii, accesibilă fiindu-ţi doar religia.
Astăzi se spune despre tine că eşti needucat, necivilizat, că prin însăşi existenţa ta şi modul de viaţă arhaic pe care-l duci, încremenit în istorie, pui în pericol propăşirea naţiunii, integrarea europeană.
Nu dai bine în statistici. Existenţa ta provoacă îngrijorare statisticienlior şi politicienilor. Eşti un factor negativ în negocieri.

CE NE FACEM CU TINE ŢĂRAN ROMÂN?

citeşte continuarea...


joi, noiembrie 13, 2008

Ceasul rău la TV

La ora asta, în jur de 20, joi 13 noiembrie 2008 sunt invitaţi la TV

Theodor Stolojan pe Antena 3
Gigi Becali pe B1 Tv
Horia Roman Patapievici pe TVR

Adică un psihopat plimbat prin sanatorii, un cioban analfabet şi un antiromân homosexual retardat.


Poker şi mult moloz

Danezul Peter Eastgate, în vârstă de 22 de ani a devenit cel mai tânăr câştigător al Campionatului Mondial de Poker, desfăşurat la Las Vegas. El a plecat acasă cu peste 9 milioane de dolari. Competiţia a început în luna iulie, la start fiind înscrişi 6.844 de participanţi. În finală, Eastgate s-a confruntat cu rusul Ivan Demidov, în vârstă de 27 de ani care în final a pierdut. Rusul nu a plecat nici el cu mâna goală luând cu el premiul pentru locul doi - 5 milioane de dolari.

Peter Eastgate


PS. Şi eu care credeam că suntem în plină criză financiară mondială ;)


Statul român e de porc

Vroiam să scriu postul ăsta acum vreo câteva zile, dar m-am luat cu alte prostii.
De ce statul român e de porc? Pentru că nu poate fi altfel.
Am mai auzit în jurnalele de ştiri şi am mai citit în unele articole de ziare despre cazurile unor cetăţeni români care datorită retrocedărilor de case naţionalizate trebuie să le părăsească sub ordin judecătoresc şi majoritatea nu au o soluţie de a-şi găsi o altă locuinţă şi ajung în stradă, cu haine, cu copii, cu paturi şi borcane. De ce nu pot să-şi găsească o altă locuinţă? Pentru că contrar ideii pe care o promovează televiziunile şi media prin emisiuni şi reviste colorate glossy- glossy cu târfe siliconate cu pizda deschisă spre ciorditorii miliardari şi milionari ai ţării, marea majoritate a românilor nu au bani, cel puţin nu atâţia cât să dea pe sistemul "aşa ia ţărane de aici că am" pe un apartament sau să plătească o chirie de câteva sute de euro pe lună. Mai ales aceia care erau şi ar fi trebuit să rămână siguri de statornicia acoperişului de deasupra capului lor.
Unde mai pui că în marea majoritate a cazurilor de revendicări de imobile este amestecată deja celebra mafie a retrocedărilor, şi anume jmecheri care deţin decizia în mână şi care îl freacă pe cel care revendică să le dea o mare parte a proprietăţii lor sau acoliţilor, care de regulă sunt deja nişte japiţe foarte bogate tocmai datorită altor astfel de ţepe. În caz contrar, doasarul de retrocedare stă pe loc şi nimeni nu mişcă un deget. Mai sunt şi alte metode, dar nu despre asta e vorba.
Este vorba despre faptul că acei oameni care se trezesc aruncaţi în stradă în prezent, pe vremea comunistă a naţionalizărilor au fost strămutaţi din diverse motive la fel de comuniste din casele lor fie părinteşti fie nu, deci strămutaţi din locuinţele pe care le deţineau, oferinduli-se un loc chiar în imobilele proaspăt naţionalizate pe BAZA UNEI LEGI a statului român.
După ceva ani de la revoluţie, acestor oameni din aceste case naţionalizate li s-a dat posibilitatea să cumpere aceste locuinţe, deci să devină proprietari cu acte în regulă şi culmea tot pe BAZA UNEI LEGI a statului român. O condiţie era ca imobilul în cauză să nu fie revendicat. Mulţi nu au avut probleme şi au cumpărat LEGAL apartamentele din acele imobile. Deci au devenit PROPRIETARI pe baza unei legi a statului român.
Apoi a început mizeria cu retrocedările. Nu sunt împotriva lor ci a modului în care este pusă problema şi a jmecheriilor care se fac în acest domeniu. Pentru multe din aceste imobile nici nu mai există foşti proprietari, fie că s-au prăpădit, fie că sunt în altă ţară şi li se rupe, sau nu-i interesează nici pe urmaşii lor. Aici au intervenit jmecherii care pun ochii pe un imobil, umblă mână-n mână cu notarii, falsifică acte de proprietate sau îi fraieresc pe adevăraţii foşti proprietari.
Aici statul român are o mare vină, care de multe ori este intenţionată şi voită în sensul că profitacii sunt chiar sugaci aflaţi la putere, prietenii lor sau tovarăşii de afaceri (a se citi tzepe). Deci e pe sistemul "să închidem noi ochii, că poate nu ne vede nimeni".
În cazul unor retrocedări, cei daţi afară ar trebui să beneficieze de o locuinţă oferită de către stat, dar şi aici s-au băgat primarii peste toate aceste apartamente şi le-au dat cum le-a trecut lor prin creier, numai la cine nu trebuie nu. Statul a paradit-o şi în cazul despăgubirilor care ar fi trebuit acordate foştilor proprietari pentru imobile cumpărate.
Cel mai grav şi de condamnat este faptul că statul român cel de astăzi nu îşi asumă statul român din comunism şi cel de după revoluţie. Dobitocii şi nenorociţii ăştia care se perindă pe la guvernări, nu au înţeles că indiferent din ce partide fac parte, există sau ar trebui să existe o continuitate în unele politici şi domenii în care statul are control. Iar cel mai important aspect este respectarea legii şi mai ales protejarea efectelor acestor legi. Statul român ca entitate are o continuitate şi este acel stat român din comunism din 56, 78 sau 89 precum şi cel din 92, 97, 2002 sau 2008. Tot stat român s-a numit atunci şi tot aşa se cheamă şi acum. Şi trebuie să-şi asume efectelor legilor trecute pe care le-a dat, pentru că oamenii şi-au făcut datoria şi au respect legile. Legea a spus să plece din locunţe şi au plecat, legea a spus că li se vor da locuinţe şi li s-a dat, legea a spus că pot să cumpere aceste locuinţe şi să devină proprietari şi au devenit proprietari. Acum ce face statul? Îşi bagă pula în toate şi în toate legile sale şi scoate acei proprietari din case pentru a se instaura o stare de fapt legiuită tot de statul român înainte de comunism. Eu am făcut dreptul şi din câte ştiu o lege mai recentă în timp are mai mare putere decât una anterioară.
Adică pe sistemul: "da suntem statul român, dar am decis că comunismul e de porc şi deci nu ne interesează ce am făcut în comunism şi ne băgăm pula, însă ne interesează ce-am făcut înainte de comunism şi atunci era mishto şi eu statul român eram cool pe vremea aia şi acceptăm istoria doar pe părţile care ne convin nouă şi ni se rupe dacă distrugem destine şi vieţile unor oameni care nu au făcut decât să respecte eşaloane de legi. Ai respectat legiile? Ai cheltuit bani grămadă pe apartament. Îţi place?
Da! zice omul.
Atunci marş afară în stradă.
Poate fi statul mai de porc decât atât? Dacă vrea poate. Nici o grijă.


miercuri, noiembrie 12, 2008

De prin trecutul meu

Piesă de pe albumul Destination Anywhere, albumul meu preferat din toate timpurile.

Jon Bon Jovi - Queen of New Orleans



Midnight life

Nu mi-e somn şi e ora 1.30 noaptea, iar la Naţional Tv e o emisiune cu un concurs care constă în aruncatul de către femei a unor cuburi de gheaţă în pantalonii bărbaţilor, acolo la bijuterii.
Bine că am computer.


marți, noiembrie 11, 2008

Lui Gâdea îi place de pe YouTube

Personal îmi place emisiunea "Sinteza Zilei" iar Gâdea îmi e simpatic în unele momente. Îmi place emisiunea pentru că se ocupă printre altele şi cu bălăcăreala lui Băsescu, iar cine îl face de rahat pe marinar, poate scăpa şi cu crimă - în viziunea mea...
De ceva vreme încoace, printre temele de discuţie dintre invitaţi, Gâdea s-a apucat să bage clipuri de pe YouTube cu tot felul de trăsniţi d-ăia de se împiedică prin casă, se lovesc involuntar cu ciocanul în cap sau îi muşcă câinele de koaye. Deci clipuri amuzante de pe YouTube care au grămadă de vizionări. Bine...


Deci eu am înţeles că Sinteza Zilei e un talk-show pe probleme politice la ordinea zilei, iar când se făceau topurile cu gafele preşedinţilor am fost chiar amuzat şi am înţeles avalanşa de clipuri Youtubiste - care îl prezentau pe Bush dând cu capul de uşă şi pe Băsescu făcând-o pe ziarista aia, ţigancă împuţită, etc. Prin extensie, prezentarea acelor imagini era cât de cât justificată. Poate e prea mult spus...adică dă-le frate.
Ceea ce nu înţeleg e că după un timp, au început să curgă clipurile funny de care vorbeam mai sus - cu accidentaţii casnici, împiedicaţii, femeile cu fusta cazută, loviţii în organe, etc, etc. Iar Gâdea ce face? Întrerupe vreun invitat din vorbire, să bage un calup de astfel de clipuri, şi se mai şi pune să le comenteze pe sistemul: "Uite, ăsta a vrut să repare ceva, dar i-a alunecat scula din mână şi i-a căzut direct în cap - ha, ha, ha. Hai să ne trăieşti - avem şi noi ochi, mulţi avem şi internet acasă şi destui de mulţi am văzut clipurile respective. Poate de prea multe ori.
Poate pentru Gâdea sunt o noutate, altfel nu-mi explic dorinţa intensă de a le prezenta în emisiunea lui şi bucuria copilăroasă din vocea lui atunci când încearcă nouă să ne explice cum stă treaba, că poate nu ne prindem de fază.
Poate vrea să îşi facă telespectatorii să râdă în intervalul lui orar. Păi eu nu vreau să râd la Sinteza Zilei. Îl aştept pe Mircea Badea că el e cu hai să ne râdem.
Eu vreau să aud lucruri serioase la Sinteza Zilei. Unde eşti tu Tucă Doamne, să-i...
Poate, deşi sunt mai mult decât sigur, că vrea să ilustreze cu imagini topurile acelea care i-au trăsnit în cap în ultima vreme: Top imecilităţi, Top cretinisme etc - adică să ne arate cât de mulţi oameni imbecili şi cretini sunt pe lumea asta precum şi în România. Şi pe asta o ştiu.
Stau şi mă gândesc că imbecilitatea se identifică în situaţiile create de om la un nivel mult mai complex. De împiedicat se poate împiedica oricine. Ori cel ce se amuză cu atât de multă efervescenţă de un împiedicat, acel om ce e?
Da e amuzant, şi poţi să ai un zâmbet în colţul gurii, dar chiar o orgie de râs isterică în faţa naţiunii. Nu ştiu. Mie mi se pare cam de porc.
...să nu zic mai multe.


luni, noiembrie 10, 2008

Îmi trebuie pisică

Deci obiectivul meu în perioada următoare este să fac rost de o mâţă - una mică.
Aş putea să mă duc să cumpăr una de la piaţă sau din alte locuri, dar eu vreu să jmanglesc una de pe stradă. Periodic pisicile de pe stradă fac din ăştia mici şi atunci trebuie să fiu pe fază to snatch a pussy ;) E mai amuzant şi mai "de cartier". Aşa am făcut rost de prima mea pisică, care din păcate a sfârşit otrăvită de o curvă rea unguroaică - şi Dumnezeu nu a ajutat-o că a crăpat vaca la nici două luni. Numai când mă gândesc câte pisici şi câini a omorât bozgoroaica dreakului, îmi vine rău.




duminică, noiembrie 09, 2008

Mergi la vot!

M-am gândit să sprijin şi eu campania asta - în felul meu desigur.




Alte bloguri

Când mă plictisesc şi nu am chef să fac ceva inteligent, dau click pe "Next blog" chiar aici pe Blogspot.com să văd ce le mai poate capul oamenilor de pe planeta asta.
Ce am observat! - Numărul imens de mare de bloguri de familie, aşa cum le-am denumit eu. În special sunt americani, care postează cam tot ce fac ei în familia lor sau cu familia. Bloguri cu denumire ca the Smith's, The Anderson's, Our Family, etc.
Pe sistemul:
"Astăzi am fost la picnic, iar pe drum, pe micul Billy l-a apucat pişarea. Am oprit maşina, iar Billy s-a dat jos şi a făcut pişu în tufişuri. Doamne ce copil deştept am."
Dacă e un blog mai serios te alegi şi cu o poză a lui Billy în acţiune.
Şi sunt enorm de multe bloguri de acest fel!
Mă întreb care e mecanismul mental carte îi face pe oameni să iniţieze astfel de bloguri. Ok - există bloguri mai mult decât personale, nu am nimic cu ele, deşi nu e stilul meu scriu chiar tot ce fac eu prin casă şi afară. Bineînţeles că scriu şi despre ce mai fac, dar filtrat şi când am ceva de spus. Unele informaţii chiar nu au ce căuta în spaţiul public.
1. Pentru că nu interesează pe nimeni.
2. Pentru că devii penibil si oamenii vor spune că eşti cam tâmpit şi cu lipsă de materie cenuşie.
3. Pentru că sunt îngrozitor de plictisitoare.

După mine un blog persoanal ar trebui să conţină ideile şi opiniile unui individ în legătură cu lumea, ţara, oraşul în care trăieşte, pasiunile lui şi cu informaţiile la care are acces precum şi interpretarea lor - si alte cele care să reflecte felul de a gândi al omului în cauză
Un post amănunţit, care descrie cum ai schimbat tu scutecele copilului şi ce ai găsit în ele, nu intră în această categorie.

Dar fiecare scrie după cum îl duce capul. Însă pe mulţi nu îi duce deloc.


Zelist

Deci citeam uneori pe blogurile jmecherilor, ăia de au traficul cel mai mare din ţară, cum erau ei nemulţumiţi că au mai căzut nişte locuri în topul Zelist sau că nu au ajuns în top zece şi alte nemulţumiri. Nu am avut până acum curiozitatea de a arunca o privire pe acel top şi site. Dar azi am făcut-o, pentru că am dat peste un blog plângăcios care avea şi link spre zelist.ro
Am aruncat ochii peste top 10 şi apoi am dat search pe blogul meu, şi minune, l-am găsit. Nu ştiu cum a ajuns acolo pentru că nu am adăugat linkul blogului meu niciodată la acel site. Deci habar nu am cum a ajuns în listă. Probabil pescuit de pe alte liste. În fine... sunt pe minunatul loc 11768, iar cea mai bună poziţie pe care am avut-o a fost 9586, iar cea mai proastă 12676.

Mă rog, nu mă interesează deloc topurile şi cât de în coada vacii mă aflu. Pentru mine acest blog este un mijloc de a lupta împotriva plictiselii şi chiar îmi place să scriu pe el. Plus că după ce voi fi dispărut de pe această lume vor rămâne şi aberaţiile mele scrise undeva. Pentru că altfel gândurile mele s-ar fi pierdut odată cu mine. Ceea ce e destul de nasol.




joi, noiembrie 06, 2008

Another day in Paradise

Încă o zi bună pentru blogul meu.
Nu ştiu ce m-aş fi făcut din punct de vedere al traficului dacă nu băgam posturile ălea cu Sasuke şi Sakura.
Simt cum dracul îşi bagă coada şi îmi şopteşte să fac un blog special doar cu articole şi media despre Sasuke şi Sakura şi să pun ad-sense pe el şi toţi copiii vor da click pe ad-urile dedicate iar eu voi ajunge un om foarte bogat - mwahahaha


Bucharest, Bucuresti arrived from google.ro on "Lastexit: Poze cu Sasuke şi Sakura"
Sighetu Marmatiei, Maramures arrived from google.ro on "Lastexit: Poze cu Sasuke şi Sakura"
Bucharest, Bucuresti arrived from google.ro on "Lastexit: Poze cu Sasuke şi Sakura"
Bistrita, Bistrita-Nasaud left "Lastexit: Sasuke & Naruto" via bp3.blogger.com
Bistrita, Bistrita-Nasaud arrived from google.ro on "Lastexit: Sasuke & Naruto"
Bucharest, Bucuresti arrived from google.ro on "Lastexit: Sasuke & Naruto"
Comarnic, Giurgiu arrived from google.ro on "Lastexit: Poze cu Sasuke şi Sakura"
Bucharest, Bucuresti arrived from google.com on "Lastexit: Poze cu Sasuke şi Sakura"


YouTube Download - Probleme Gogule?

Nu ştiu - poate mă înşel eu, dar mă îndoi.
Deci de astăzi nu se mai poate downloada de pe YouTube. De fapt se poate, dar nu se poate face nimic cu fişierele descărcate. Nici un player nu le rulează şi se blochează şi convertoarele. Am impresia că cei de la YouTube le-au codat bine de tot, deşi dacă le dai jos tot în format FLV ţi se descarcă.
Am bănuit că e ceva suspect atunci când prin programul meu de download în loc de denumirea standard de get_video.flv, astăzi am observat videoplayback.flv
Doi la mână. Aceste fişiere nu se pot încărca pe Trilulilu pentru că îţi dă eroare la procesare.
Aşa că cei care luau de pe YouTube şi băgau pe Trilulilu din diverse motive (eu o făceam din plictiseală) ar trebui să se reorienteze spre Dailymotion sau alte cele de unde se poate lua şi sunt vizibile şi încărcabile. Asta până se apucă băieţii deştepţi şi vin cu o soluţie.

S-ar putea să mă înşel eu, deşi nu prea cred.
Mai vedem.


miercuri, noiembrie 05, 2008

Reporter hologramă

În timpul transmisiunilor în direct de la alegerile prezidenţiale din SUA, la CNN New York a fost creată o hologramă a unui reporter, hologramă ce a apărut în studio, deşi persoana respectivă se afla la sute de kilometri.
Reporterul a fost filmat, la Chicago, simultan cu 35 de camere de luat vederi pentru efect tridimensional, iar imaginea a fost transmisă şi proiectată în studioul de la New York.




marți, noiembrie 04, 2008

Vodafone - reclamă

Reclama de la Vodafone filmată în Oradea, în centrul oraşului. Scena din final cu şirul cel mare de VW Golf e în faţa clădirii Primăriei Oradea.




Băsescu e prost, dar nu antisemit

De ce ziarul israelian Haaretz l-a făcut pe Băsescu antisemit şi a subliniat că în România anti-semitismul e în floare?
Că uite aşa s-a trezit ciumpalacul de la Haaretz cu temă de făcut şi asta pentru că a venit Mahmoud Abbas, liderul Autorităţii Palestiniene într-o vizită de două zile în România.
După vizita pe care a efectuat-o Băsescu în Siria, marinarul a dat-o în bară la geografie şi geopolitică, afirmând că Siria se învecinează printre alte state şi cu Palestina. Acum orice prost oligofren ştie că nu există statul Palestina, ci doar anumite teritorii ocupate de Israel şi revendicate de Autoritatea Palestiniană, care bineînţeles are ca ţel formarea unui stat palestinian. Dar deocamdată nu există statul Palestina. Băsescu a scuipat păsărica, şi nu a doua zi şi nici a treia zi, ci după o săptămâna s-a trezit şi ăla de la Haaretz să-şi bage articolul în care face antisemit pe cine apucă la ţintă. Aşa, să mai frece România la imagine cu aruncarea în faţa omului a antisemitismului care îndeletnicire, e sport naţional printre israeliţi. Că dacă ziaristul de la Haaretz băga ceva a doua zi după ce Băsescu şi-a etalat prostia şi incultura, era ok - pe sistemul uite ce a mai zis şi dobitocul ăsta, hai să scriu.
Şi nu prea poţi să-l faci pe om antisemit doar pentru că e prost. Adică e...exagerat? De fapt nu e. Dacă eşti israelit nu e exagerat. E pe sistemul "Sunt evreu şi dacă nu mă saluţi pe stradă, eşti clar antisemit" Cam aşa au fost educaţi evreii şi la asta s-a ajuns. Bineînţeles că astfel de apucături au rădăcini în ce s-a întâmplat prin Holocaust, dar dă-o dracu - până unde? Unde e limita? Acuzele de antisemitism trase din Israel în oricare parte te-ai uita au ajuns de-a dreptul ridicole şi hazlii.
Nu ştiu. Mai e cineva în ziua de astăzi care când se gândeşte la germanii de astăzi, se gândeşte la nazişti, la svastici şi etc? Nu prea cred. Poate unii mai tulburaţi.
Şi atunci e normal să arunci una două acuze de antisemitism doar aşa de dragul de a te auzi vorbind? Se pare că da.
Acum ceva, ceva timp în România, nişte descelaraţi au profanat nişte morminte evreieşti şi tipul de la Haaretz a avut un flashback şi a combinat împreună cu actul de prostie a lui Băsescu, totul într-un ghiveci mishto, pe care după ce l-ai înfulecat, ajungi la concluzia că toată România este o ţară antisemită la greu.
Deci profanări de morminte evreieşti au fost şi în Franţa şi mai peste tot, dar să faci o întreagă ţară antisemită din cauza asta - e de mare porc. Putea sa se refere că sunt grupări antisemite, aşa cum există peste tot în lume, că ăsta e adevărul. Şi apoi israeliţii nu sunt cei mai iubiţi dintre pământeni, că asta e - motivele să le înşire alţii...
Deci articolul a văzut tiparul doar pentru simplul fapt că a sosit palestinianul şef în ţară, aşa că hai să băgăm nişte antisemitism prin România...
O fi Băsescu prost, dar nu toţi sunt.
În final de ce nu e Băsescu antisemit? Pentru că a fi antisemit îţi trebuie o anumită consecvenţă în discurs şi acţiune. L-a văzut cineva pe Băsescu dând dovadă undeva, cândva de consecvenţă? Ăsta e omul care se schimbă ca frunza în vânt, după cum e interesul. E definiţie pentru Băsescu să zică şi să susţină ceva şi după vreo săptămână, două să susţină exact contrariul şi chiar cu ambiţie, asta bineînţeles până când nu-i mai serveşte la multe şi apoi o dă la întors. Deci pun pariu că dacă îi serveşte la ceva şi e în concordanţă cu ce are în plan pentru curul său propriu şi personal, Il Grande Comandante Navale se face şi evreu. No problemo.

PS. Prefer să precizez că întodeauna am fost un susţinător al cauzei plaestiniene, în speţă al naşterii statului palestinian. Nu a metodelor folosite în logica războiului atât de palestinieni cât şi de israelieni.
Sunt pur şi simplu un simpatizant al cauzei palestiniene.
În concepţia israelită acest lucru mă face un antisemit. Pe sistemul "dacă nu eşti cu noi eşti împotriva noastră". Acelor oameni nu am nimic ce să le spun şi nici un respect pentru ei.