duminică, noiembrie 16, 2008

YouTube effect

Aseară am aflat de pe un blog găzduit pe blogspot că există şi opţiunea de a plasa căsuţa de comentarii chiar în josul postului, integrată în pagină şi nu deschizându-se în pagina aia odioasă, care părea că nici nu are legătură cu blogul în sine. Aşa că am deschis bine ochii la setări şi am bifat opţiunea, astfel că seamănă în mare parte cu posibilitatea de a comenta la fel ca pe blogurile de pe wordpress.

Mai departe ;)

Cei de la Antena3 au lansat site-ul Videonews.ro care în principu e un YouTube, doar cu ştiri. Deci tot ce e ştire, intră acolo. E tot cu user generated content, aşa că site-ul te îndeamnă să dai upload la ce ai filmat şi se poate constitui într-o ştire. Mie personal mi se pare plictisitor un asemenea site.
Nu pot să nu observ avalanşa unor astfel de site-uri, gen YouTube, mai ales a acelora de nişă, nu numai afară dar şi în România. Cred că Trilulilu va avea şi în continuare cel mai mare succes şi pentru că e general, precum şi pentru că permite şi upload de audio şi imagini.

Click imagine pentru Videonews


Un alt bun exemplu de un astfel de site românesc media de nişă, care a apărut inspirându-se din acest curent este RockTube, site dedicat iubitorilor rockului.

Click imagine pentru RockTube


Nu mai amintesc de 220 sau Neogen, iar într-o zi am dat peste un site românesc care permitea încărcarea de către utilizatori in general a clipurilor video amuzante - cu pisici sarite de pe fix şi împiedicaţi - etc. Bastarzii


2 comentarii:

  1. cred ca optiunea asta de comentarii e destul de noua. cand aveam eu blog pe blogspot, sigur nu era pentru ca stiu ca asta a fost una din cauzele pt care mi-am mutat blogul pe wordpress.

    iar in legatura cu siteurile gen youtube.. sa fie cat mai multe... youtube nu e o asa mare smecherie incat sa aiba monopol pe net si sa fac legea.. lasa sa mai fie si altii sa ii faca concurenta

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate - nu le criticam, doar constatam, mai ales ca YouTube sunt foarte nasoli din multe puncte de vedere, pornind de la faptul ca filmul incarcat la ei pierde mult din calitate, fata de alte site-uri, iar modul in care suspenda conturile a devenit sport la ei. Nici macar nu te lasa cateva zile sa remediezi situatia, daca e ceva. Pe al meu l-au suspendat imediat pentru doar un singur clip!

    RăspundețiȘtergere