marți, noiembrie 04, 2008

Băsescu e prost, dar nu antisemit

De ce ziarul israelian Haaretz l-a făcut pe Băsescu antisemit şi a subliniat că în România anti-semitismul e în floare?
Că uite aşa s-a trezit ciumpalacul de la Haaretz cu temă de făcut şi asta pentru că a venit Mahmoud Abbas, liderul Autorităţii Palestiniene într-o vizită de două zile în România.
După vizita pe care a efectuat-o Băsescu în Siria, marinarul a dat-o în bară la geografie şi geopolitică, afirmând că Siria se învecinează printre alte state şi cu Palestina. Acum orice prost oligofren ştie că nu există statul Palestina, ci doar anumite teritorii ocupate de Israel şi revendicate de Autoritatea Palestiniană, care bineînţeles are ca ţel formarea unui stat palestinian. Dar deocamdată nu există statul Palestina. Băsescu a scuipat păsărica, şi nu a doua zi şi nici a treia zi, ci după o săptămâna s-a trezit şi ăla de la Haaretz să-şi bage articolul în care face antisemit pe cine apucă la ţintă. Aşa, să mai frece România la imagine cu aruncarea în faţa omului a antisemitismului care îndeletnicire, e sport naţional printre israeliţi. Că dacă ziaristul de la Haaretz băga ceva a doua zi după ce Băsescu şi-a etalat prostia şi incultura, era ok - pe sistemul uite ce a mai zis şi dobitocul ăsta, hai să scriu.
Şi nu prea poţi să-l faci pe om antisemit doar pentru că e prost. Adică e...exagerat? De fapt nu e. Dacă eşti israelit nu e exagerat. E pe sistemul "Sunt evreu şi dacă nu mă saluţi pe stradă, eşti clar antisemit" Cam aşa au fost educaţi evreii şi la asta s-a ajuns. Bineînţeles că astfel de apucături au rădăcini în ce s-a întâmplat prin Holocaust, dar dă-o dracu - până unde? Unde e limita? Acuzele de antisemitism trase din Israel în oricare parte te-ai uita au ajuns de-a dreptul ridicole şi hazlii.
Nu ştiu. Mai e cineva în ziua de astăzi care când se gândeşte la germanii de astăzi, se gândeşte la nazişti, la svastici şi etc? Nu prea cred. Poate unii mai tulburaţi.
Şi atunci e normal să arunci una două acuze de antisemitism doar aşa de dragul de a te auzi vorbind? Se pare că da.
Acum ceva, ceva timp în România, nişte descelaraţi au profanat nişte morminte evreieşti şi tipul de la Haaretz a avut un flashback şi a combinat împreună cu actul de prostie a lui Băsescu, totul într-un ghiveci mishto, pe care după ce l-ai înfulecat, ajungi la concluzia că toată România este o ţară antisemită la greu.
Deci profanări de morminte evreieşti au fost şi în Franţa şi mai peste tot, dar să faci o întreagă ţară antisemită din cauza asta - e de mare porc. Putea sa se refere că sunt grupări antisemite, aşa cum există peste tot în lume, că ăsta e adevărul. Şi apoi israeliţii nu sunt cei mai iubiţi dintre pământeni, că asta e - motivele să le înşire alţii...
Deci articolul a văzut tiparul doar pentru simplul fapt că a sosit palestinianul şef în ţară, aşa că hai să băgăm nişte antisemitism prin România...
O fi Băsescu prost, dar nu toţi sunt.
În final de ce nu e Băsescu antisemit? Pentru că a fi antisemit îţi trebuie o anumită consecvenţă în discurs şi acţiune. L-a văzut cineva pe Băsescu dând dovadă undeva, cândva de consecvenţă? Ăsta e omul care se schimbă ca frunza în vânt, după cum e interesul. E definiţie pentru Băsescu să zică şi să susţină ceva şi după vreo săptămână, două să susţină exact contrariul şi chiar cu ambiţie, asta bineînţeles până când nu-i mai serveşte la multe şi apoi o dă la întors. Deci pun pariu că dacă îi serveşte la ceva şi e în concordanţă cu ce are în plan pentru curul său propriu şi personal, Il Grande Comandante Navale se face şi evreu. No problemo.

PS. Prefer să precizez că întodeauna am fost un susţinător al cauzei plaestiniene, în speţă al naşterii statului palestinian. Nu a metodelor folosite în logica războiului atât de palestinieni cât şi de israelieni.
Sunt pur şi simplu un simpatizant al cauzei palestiniene.
În concepţia israelită acest lucru mă face un antisemit. Pe sistemul "dacă nu eşti cu noi eşti împotriva noastră". Acelor oameni nu am nimic ce să le spun şi nici un respect pentru ei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu