joi, noiembrie 13, 2008

Statul român e de porc

Vroiam să scriu postul ăsta acum vreo câteva zile, dar m-am luat cu alte prostii.
De ce statul român e de porc? Pentru că nu poate fi altfel.
Am mai auzit în jurnalele de ştiri şi am mai citit în unele articole de ziare despre cazurile unor cetăţeni români care datorită retrocedărilor de case naţionalizate trebuie să le părăsească sub ordin judecătoresc şi majoritatea nu au o soluţie de a-şi găsi o altă locuinţă şi ajung în stradă, cu haine, cu copii, cu paturi şi borcane. De ce nu pot să-şi găsească o altă locuinţă? Pentru că contrar ideii pe care o promovează televiziunile şi media prin emisiuni şi reviste colorate glossy- glossy cu târfe siliconate cu pizda deschisă spre ciorditorii miliardari şi milionari ai ţării, marea majoritate a românilor nu au bani, cel puţin nu atâţia cât să dea pe sistemul "aşa ia ţărane de aici că am" pe un apartament sau să plătească o chirie de câteva sute de euro pe lună. Mai ales aceia care erau şi ar fi trebuit să rămână siguri de statornicia acoperişului de deasupra capului lor.
Unde mai pui că în marea majoritate a cazurilor de revendicări de imobile este amestecată deja celebra mafie a retrocedărilor, şi anume jmecheri care deţin decizia în mână şi care îl freacă pe cel care revendică să le dea o mare parte a proprietăţii lor sau acoliţilor, care de regulă sunt deja nişte japiţe foarte bogate tocmai datorită altor astfel de ţepe. În caz contrar, doasarul de retrocedare stă pe loc şi nimeni nu mişcă un deget. Mai sunt şi alte metode, dar nu despre asta e vorba.
Este vorba despre faptul că acei oameni care se trezesc aruncaţi în stradă în prezent, pe vremea comunistă a naţionalizărilor au fost strămutaţi din diverse motive la fel de comuniste din casele lor fie părinteşti fie nu, deci strămutaţi din locuinţele pe care le deţineau, oferinduli-se un loc chiar în imobilele proaspăt naţionalizate pe BAZA UNEI LEGI a statului român.
După ceva ani de la revoluţie, acestor oameni din aceste case naţionalizate li s-a dat posibilitatea să cumpere aceste locuinţe, deci să devină proprietari cu acte în regulă şi culmea tot pe BAZA UNEI LEGI a statului român. O condiţie era ca imobilul în cauză să nu fie revendicat. Mulţi nu au avut probleme şi au cumpărat LEGAL apartamentele din acele imobile. Deci au devenit PROPRIETARI pe baza unei legi a statului român.
Apoi a început mizeria cu retrocedările. Nu sunt împotriva lor ci a modului în care este pusă problema şi a jmecheriilor care se fac în acest domeniu. Pentru multe din aceste imobile nici nu mai există foşti proprietari, fie că s-au prăpădit, fie că sunt în altă ţară şi li se rupe, sau nu-i interesează nici pe urmaşii lor. Aici au intervenit jmecherii care pun ochii pe un imobil, umblă mână-n mână cu notarii, falsifică acte de proprietate sau îi fraieresc pe adevăraţii foşti proprietari.
Aici statul român are o mare vină, care de multe ori este intenţionată şi voită în sensul că profitacii sunt chiar sugaci aflaţi la putere, prietenii lor sau tovarăşii de afaceri (a se citi tzepe). Deci e pe sistemul "să închidem noi ochii, că poate nu ne vede nimeni".
În cazul unor retrocedări, cei daţi afară ar trebui să beneficieze de o locuinţă oferită de către stat, dar şi aici s-au băgat primarii peste toate aceste apartamente şi le-au dat cum le-a trecut lor prin creier, numai la cine nu trebuie nu. Statul a paradit-o şi în cazul despăgubirilor care ar fi trebuit acordate foştilor proprietari pentru imobile cumpărate.
Cel mai grav şi de condamnat este faptul că statul român cel de astăzi nu îşi asumă statul român din comunism şi cel de după revoluţie. Dobitocii şi nenorociţii ăştia care se perindă pe la guvernări, nu au înţeles că indiferent din ce partide fac parte, există sau ar trebui să existe o continuitate în unele politici şi domenii în care statul are control. Iar cel mai important aspect este respectarea legii şi mai ales protejarea efectelor acestor legi. Statul român ca entitate are o continuitate şi este acel stat român din comunism din 56, 78 sau 89 precum şi cel din 92, 97, 2002 sau 2008. Tot stat român s-a numit atunci şi tot aşa se cheamă şi acum. Şi trebuie să-şi asume efectelor legilor trecute pe care le-a dat, pentru că oamenii şi-au făcut datoria şi au respect legile. Legea a spus să plece din locunţe şi au plecat, legea a spus că li se vor da locuinţe şi li s-a dat, legea a spus că pot să cumpere aceste locuinţe şi să devină proprietari şi au devenit proprietari. Acum ce face statul? Îşi bagă pula în toate şi în toate legile sale şi scoate acei proprietari din case pentru a se instaura o stare de fapt legiuită tot de statul român înainte de comunism. Eu am făcut dreptul şi din câte ştiu o lege mai recentă în timp are mai mare putere decât una anterioară.
Adică pe sistemul: "da suntem statul român, dar am decis că comunismul e de porc şi deci nu ne interesează ce am făcut în comunism şi ne băgăm pula, însă ne interesează ce-am făcut înainte de comunism şi atunci era mishto şi eu statul român eram cool pe vremea aia şi acceptăm istoria doar pe părţile care ne convin nouă şi ni se rupe dacă distrugem destine şi vieţile unor oameni care nu au făcut decât să respecte eşaloane de legi. Ai respectat legiile? Ai cheltuit bani grămadă pe apartament. Îţi place?
Da! zice omul.
Atunci marş afară în stradă.
Poate fi statul mai de porc decât atât? Dacă vrea poate. Nici o grijă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu