sâmbătă, ianuarie 17, 2009

Să-l demascăm pe Uhrin

Adică pe Dusan Uhrin jr., care de curând a devenit consilier sportiv la CFR Cluj, pentru că datorită regulemetelor instituite de Liga lui Mitică, nu poate fi antrenor, deoarece a antrenat în acest sezon şi pe Poli Timişoara, iar regulamentul spune că nu poate antrena o altă echipă în acest sezon competiţional.
El fiind antrenorul pe care îl doreau, cei de la Cluj au găsit o soluţie astfel că Uhrin a devenit consilier sportiv. Acum că Uhrin va fi de fapt cel care se va ocupa de pregătirea echipei şi nu antrenorul oficial, Ales Jindra, s-a prins cam mai toată România, inclusiv, surpriză - mass-media sportivă din ţară.
Unii dintre ziariştii lui peşte prăjit din această presă sunt revoltaţi, vezi doamne că nu e corect, că sunt încălcate regulamentele Ligii şi că de exemplu Andone după ce-a fost ejectat de la Cluj s-a aflat în imposibilitatea de a mai lucra în ţară în acest sezon, pentru că el a respectat regulamentul şi astfel a trebuit să plece la arabi ca să antreneze.
În primul rând nu e nici o tragedie - că doar nu-l vor ţine arabii pe Andone până la afârşitul lumii şi nu îl vom mai vedea niciodată. În al doilea rând, nu e vina nimănui, cu atât mai puţin a lui Uhrin că Andone e prost, sau că pe patronii şi preşedinţii de club din ţară nu-i duce capul, aşa cum i-a dus pe Paszkany şi pe Mureşan.
Acum toată presa sportivă e chitită cum să-l prindă pe Uhrin jr. în off-side şi să demonstreze că el este cel care antrenează de fapt echipa, şi astfel să se felicite cât de mega-jmecheri jurnalişti sunt ei şi cum se luptă ei pentru dreptate şi corectitudine. L-am auzit chiar pe post, la ştiri pe un pulifrici într-o conversaţie telefonică cu unu, cum să facem dom'le să-l demascăm pe Uhrin.
Deci toată lumea suge în legătură cu acest subiect, mai ales analfabeţii ierbii de tip Dan Petrescu, inclusiv Andone de peste mări şi ţări şi alţi cretini fotbalistici care sunt revoltaţi.
De ce sug? Uite că explică Constituţia României de ce, legea fundamentală a statului român! Exact, cea cu care mulţi s-au obişnuit să se şteargă la cur, în frunte cu Băsescu.



Faptul că pleci, eşti dat afară, demisionezi, ţi se termină contractul etc. şi apoi NU ai voie să antrenezi o altă echipă în acel sezon, intră la îngrădirea dreptului la muncă, fiind interzis de regulament. E nevoie să mai explic ce primează? Constituţia sau regulamentul lui peşte prăjit.. Pentru că dacă vrei să te angajezi şi altcineva vrea să te angajeze, dar nu se poate - ce se chamă că este? Exact! - îngrădirea dreptului la muncă.
CFR Cluj instantaneu dacă se duce în instanţă, are câştig de cauză într-un eventual caz Uhrin vs regulamentele lui Mitică sau ale federaţiei. Care sunt, nici nu contează.
Lui Uhrin şi tuturor antrenorilor din România le este încălcat dreptul constituţional la muncă, care se găseşte în toate constituţiile ţărilor normale din Europa. Se poate ajunge şi la Curtea Constituţională şi se câştigă sigur.
Ceea nu înţeleg este înverşunarea unor antrenori cretinopaţi de tip Dan Petrescu care zbiară să moară toţi, deşi bou' dracu' nu se gândeşte că mâine el ar putea să zboare din post şi ar sta restul sezonului în baie frecându-şi-o, fiindu-i încălcat între timp unul dintre cele mai fundamentale drepturi - dreptul la muncă care bineînţeles NU poate fi îngrădit.
Oricum CFR Cluj le-au tras-o, şi mai sunt şi alţii care se iau după ei. Marius Şumudică a semnat ca şi consilier sportiv pentru CSM Ploieşti deşi a antrenat Progresul în această ediţie de campionat.
Dar nu mai bine te duci o dată în instanţă şi înlături acest regulament cretin. Încă nu s-a gândit nimeni, dar la urma urmei ce să te aştepţi de la unii care se ocupă cu fugărirea unei băşici prin iarbă?
N-ai cu cine...nişte fotbalişti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu