luni, martie 09, 2009

Cum arată un trilion de dolari

Un miliard de dolari
O sută miliarde de dolari
Opt sute de miliarde de dolari
Un trilion de dolari

Cum arată un trilion de dolari? Foarte des auzim de trilioane de dolari, mai ales la televizor în cadrul ştirilor economice care privesc bănci, datorii externe, bugete de armată, etc. Dar nu mulţi oameni ştiu cum ar arăta un trilion de dolari, mai ales că majoritatea nu ştiu nici cum arată un milion de dolari.

Să începem cu începutul.

100 de dolari - bancnota cu cea mai mare valoare care se află în circulaţie. Mulţi au văzut-o, nu prea mulţi au destule. Garantat să se împrietenească cu oricine, oriunde s-ar duce.



O sută de bancnote de 100 de dolari, în valoare de 10.000. Intră cu uşurinţă în orice buzunar şi garantează o săptămână sau două de distracţie decandentă.



Crezi sau nu, următoarea grămadă reprezintă 1 milion de dolari (100 de tenacuri de câte 100 în valoare de 10.000 de dolari fiecare). Intră cu uşurinţă într-o pungă de prăvălie şi poţi să umbli cu ea ici colo.



În vreme ce un milion de dolari nu arată prea impresionant, 100 de milioane par avea un aer mai respectabil şi încap bine pe un palet standard.



La un miliard de dolari, putem să spunem că suntem pe calea cea bună



Acum să aruncăm o privire spre un trilion de dolari.
Auzim destul de multe despre astfel de sume. Ce e un trilion de dolari? E un milion de milioane, sau 1000 de miliarde şi arată cam aşa în cifre.
1.000.000.000.000
Acum să vedem cum arată. E chiar foarte surprinzător.
Observaţi omul în colţul de jos al grămezii. E cel mic cu bluză roşie, iar paleţii sunt pe două rânduri.



traducere de aici


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu