sâmbătă, martie 14, 2009

Borcea şi fotbaliştii

Deşi titlul sugerează că voi aborda un singur subiect, cele două elemente fiind strâns legate, e vorba de două subiecte separate, dar din aceaşi sferă de activitate: fotbalul.
Aşa cum spuneam într-un post din epoca de piatră a acestui blog, mai prind şi eu din când în când ştirile din sport de la pateticile televiziuni din România. Bineînţeles că nimic nu se schimbă, şi nu s-a schimbat în ceea ce priveşte ştirile din sport servite publicului. Tot cu ce zice Becali, ce ceas şi-a mai luat Mutu, ce freză are Tamaş şi ce pitzipoancă a mai faultat Ropotan, etc.
Aşa am aflat şi eu că Dinamo e pe primul loc al clasamentului în ligă. Aşa că la ora asta Borcea acţionaru' a început să dea pe afară cu aroganţele. Oricine zice ceva de Dinamo şi nu sunt ode, apare Borcea să-i dea peste degete cu aciditatea comentarilor sale. Din nou Dinamo este cea mai bună echipă din Univers şi se va duce în Liga Campionilor unde-i va umili pe toţi giganţii Europei fotbalistice. Jucătorii altor echipe cărora le mai scapă vreo vorbă despre Dinamo, sunt făcuţi lipsiţi de talent, nişte pierde-vară, jucători amatori şi ce mai, sunt nimeni. Ultimul plesnit cu astfel de catalogări este Goian, jucător de naţională de altfel. Mi-a aduc aminte că aşa s-a întâmplat şi acum doi ani, însă nu şi anul trecut când Dinamo era praf. Atunci Borcea s-a dat la fund şi nici nu schimba vreo vorbă cu presa. Acum iar plesneşte pipota în el şi trece la jigniri de doi lei cu toată lumea. Tot acest pattern de comportament se numeşte indolenţă, făţărnicie şi pentru cei cu mintea lungă, e penibil. Dar e Borcea, ce să te aştepţi de la el?

Pe de altă parte, ceva foarte amuzant - e să-i auzi pe fotbalişti la sfârşitul unui meci. Toţi până la ultimul - în 90% din cazuri - cei care au pierdut de altfel meciul, spun sus şi tare că de fapt ei meritau să câştige meciul. Că au luat bătaie cu 2-0 sau 3-0, nu prea contează, ei meritau să câştige.
Prietene, dacă ai luat bătaie - înseamnă că nu meritai să câştigi deloc. Că dacă meritai, câştigai, pentru că după mine meritul se raportează şi se măsoară de modul în care a evoluat jocul pe teren. Ori dacă ai luat vreo două în aţe, înseamnă că ai jucat destul de prost şi deci nu meritai. Măi, da dacă te uiţi la ei, în loc să zică că am beştelit-o de data asta şi să lase oleacă privirea în pământ, lor le sticlesc ochii în camera de luat vederi şi urlă că ei meritau să câştige. Mai dă-o dracu. Eu bănuiesc că există o şcoală secretă de fotbalişti unde îi învaţă să spună cretinităţi şi stereotipii din ăstea penibile care insultă pe unul căruia i se mai mişcă nişte rotiţe în cap.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu