luni, martie 09, 2009

Băse se bagă unde nu-i fierbe ceaunul de marinar

Tiranu' de la Cotroceni cunoscut ca şi Traian Băsescu se va prezenta azi în faţa Parlamentului ca să băsădească despre contul curent şi despre un eventual împrumut extern care ar putea fi contractat de România de la Fondul Monetar Internaţional sau Banca Mondială - nu prea contează pentru că cele două sunt totuna şi au aceaşi agendă cretină de a îndatora ţările.

Ce vreau să întreb?
I-a văzut sau auzit cineva pe Iliescu sau pe Constantinescu să aibă iniţiative în ceea ce priveşte împrumuturile externe pe care ar trebui sa nu să le angajeze România? Nu prea cred. Deloc.

Dacă v-aţi uitat în ultima vreme la posturile de ştiri, aţi auzit despre Băsescu care se ocupă mai tot timpul ce ceea ce ar trebui să facă Guvernul, care acum dacă deschidem ochii, vedem că e o mizerie, o caricatură jalnică formată din incompetenţi în ceea ce ar trebuie să facă, dar foarte pricepuţi în a trage sforile pentru propriile lor interese şi în a fura jără nici un pic de jenă. Dar asta nu justifică implicarea tiranului, pentru că el e la fel ca şi guvenul mutant pe care l-a născut.
Băsescu nu are nici o treabă cu ce împrumuturi externe să facă ţara. Asta e treaba Guvernului - şi anume să se ocupe de toate aspectele economice. Numai că Băsescu se agaţă cu ghearele sale de orice activitate şi trece orice normă constituţională care potrivit împărţirii puterii în stat, îi limiterază activitatea, pentru a împiedica intervenţiile dictatoriale. Ori Băsescu în fibra lui nu e altceva decât un dictator, cu inteligenţă limitată desigur, însă un dictator.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu