duminică, mai 24, 2009

Codex Alimentarius

Am câteva postări despre Codex Alimentarius şi voi mai avea câteva. Data de 31 decembrie 2009, când Codex Alimentarius va intra în implementare globală se apropie cu repeziciune.
Posturile mele pe acestă temă sunt oarecum generale, pentru că am dorit să dau - vorba lui Valentin Stan - un flavor, ca apoi cine doreşte să aibă o bază de unde pleca în a investiga mai departe aceste subiecte. Informaţie este destulă chiar şi în limba română - deocamdată. Sperăm să rămână aşa.

În fine după o vizită pe site-ul oficial al CODEX, ochii ni se lovesc de astfel de lucruri. Nici o surpriză având în vedere că este copilul dorit de Big Pharma.



Poate nu toată lumea ştie ce sunt pesticidele exact. Însă cred că bunul simţ îi spune că alăturarea lor cu alimentaţia este total neindicată. Cu toate aceste Codex, ne stabileşte raţia de pesticide pe care o vom înghiţi neapărat. Codex lucrează după regula "Ceea ce nu este admis, este interzis". În mod normal orice legea lucrază după principul "Ceea ce nu este interzis, este admis" O mică mare diferenţă. Gândeşte-te puţin şi îţi vei da seama de diferenţe.
Bine atunci. Poate ai vrea să semnezi petiţia împotriva Codex Alimentarius.
La nivel global peste 600 de milioane de semnături au fost strânse împotriva Codex, însă agenda este împinsă mai departe cu ignorearea şi în dispreţul oamenilor. Am impresia că dacă Codex va eşua va trebui să eşueze în cadrul fiecărui stat, prin presiuni asupra guvernelor naţionale.
181 de state se pregătesc pentru implementare Codex. România este şi ea acolo - vârf de lance, deoarece politrucii carpatini ţin gura larg deschisă când stăpânul scuipă, nu cumva să piardă un strop de hâră.
Numărul este mare şi întrebarea care s-ar putea naşte este - De ce dacă este un lucru rău, a fost adoptat de atâtea state. Răspunsul este simplu. Codex este implementat de WTO (Organizaţia Mondială A Cormerţului - o chestiune suspectă ca o astfel de instituţie să se ocupe de alimentaţie - însă idee este că odată ce un stat nu se supune aderării la Codex va fi exclus din WTO şi astfel va pierde o grămadă de privilegii în ceea ce priveşte comerţul şi posibiltăţiile sale de export. Sistemul este chiar diabolic - odată ce nu mai faci din WTO eşti o ţară moartă. De aceea atâtea state s-au angajat la a implementa Codex. Şi tot de aceea nimeni nu se prea opune, pentru că va fi plesnit rău de tot.
Cei care se opun sunt oamenii care nu doresc ca copii lor să înghită pesticide sau să bea lapte de la vaci tratate cu hormonii de la Monsanto. Bine ai venit în lumea globalizării.

Într-un articol viitor voi vorbi despre originile Codex, cine este în spatele lui şi de ce se doreşte o astfel de reglementare sinsitră a ceea ce vei mânca, atât cât vei mai apuca să mânânci.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu