marți, aprilie 07, 2009

Becali, Iancu şi dublul standard al justiţiei

Acum că instanţa a respins recursul lui Becali şi astfel i s-a prelungit şederea în pârnaie hai să aruncăm ochii peste un alt caz de de sechestrare, pentru că sechestrarea a stat la baza ridicării lui Becali.
Există un anume Constantin Iancu căruia PDL-ul lui Băsescu i-a dat o funcţie grasă şi anume director al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare. Presa a aflat de ce hram poartă acest personaj şi astfel a ieşit la iveală că acest individ este vinovat de sechestrarea mai multor persoane. Există şi dovezi potrivit căruia a legat oameni cu lanţuri, urinând pe ei, lovindu-i şi obligându-i să poarte pancarte în care îşi cereau scuze faţă de dom' Iancu. Aceste dovezi au formă de fotografii făcute chiar de Iancu.
Instanţa a văzut toate aceste fapte şi a decis să îl cerceteze pe Iancu în stare de libertate.
Becali a muştruluit nişte hoţi, fără abordări fizice. Ca urmare este băgat la arest timp de 29 de zile, iar motivarea hotărârii în cazul Becali e halucinant de cretină şi arată că în România orice idiot poate deveni judecător, şi mai ales că justiţia română lucrează cu dublu standard.
Constantin Iancu să nu uităm a fost uns de PDL în funcţie guvernamentală având cunoştiinţă de apucăturile şi faptele individului. Datorită faptului că situaţia a explodat în presă, PDL-iştii i-au luat funcţia lui Iancu, dar au avut grijă ca acesta să nu sufere prea mult, că doar omul a contribuit material către partid. Şi a făcut asta prin comenzi date justiţiei. Nici un judecător normal nu l-ar cerceta pe Iancu în stare de liberatate având în vedere dovezile faptelor sale.
Ori e clar că Becali este o victimă a unor jocuri de ordin politic şi de aceea a fost înfundat, iar eu pun pariu că procesul lui Becali va avea loc mult mai repede decât a lui Iancu, care probabil va tărăgăna cine ştie cât şi toată afacerea se va termina cu un fâs penibil pentru justiţia română.
Ce mă distrează la Miliţia română e că o apuncă uneori aşa o învârtoşare puternică să arate ea cât de competentă e şi cum face treabă, numai că acţiunea se face mare de tot pe televizor, iar fapta cercetată în general e penibilă sau neglijabilă în raport cu altele în care Miliţia îşi dovedeşte impotenţa şi cretinismul în mod săptămânal - asasinatele de la Braşov, jaful de la Cluj, etc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu