miercuri, aprilie 15, 2009

Avem turism, avem valoare!

De vreo săptămână jumătate "umblă" pe Tv o reclamă - ca să o denumesc aşa - cu tema "Lumină de la malul mării", o chestie ce are legătură cu sărbătoarea Paştelui. Mai apare în clip şi Goran Bregovici care ne îndeamnă într-o română pocită, exersată în trei minute înainte de a porni camera, să venim să luăm lumină de la malul mării, că oricum căpătăm şi un concert pe deasupra.



La sfârşit clipului, o voce ne anunţă că este vorba de o campanie a Ministerului Turismului. Deci dacă aţi avut îndoieli că Udrea nu lucrează pentru turismul românesc, v-aţi înşelat amarnic.
Nu vedeţi că Elena participă la tot felul de acţiuni între hotare şi peste. Merge la nemţi şi boceşte în faţa omului cu naiul, botează un miel Sorel la conacul lui Dinescu, mânâncă sarmale pe unde apucă, primeşte ouă roşii gigant mai ştiu eu din ce ţinuturi. Asta înseamnă a face şi clădi turism în România. Se munceşte din greu pentru asta şi nu trebuie să luăm în seamă comentariile şi observaţiile tendenţioase ale răuvoitorilor.
Iniţiativa de Înviere de pe malul mării unde te duci să iei lumină şi îl asculţi pe Bregovici mi se pare cea mai grandioasă şi de lăudat iniţiativă a Ministerului Turismului şi merită o campanie televizată.
Dar nu trebuie uitaţi si ceilaţi: cei care se duc în parc cu câinii, cei care freacă menta în mall la un suc galben, EU când mă duc la ABC să-mi cumpăr ţigări, soră-mea care sâmbătă va da o fugă la Carrefour să-şi ia salam, tu care probabil vei ieşi din casă să-ţi duci maşina la spălătorie, să sugi o bere pe teresă sau te vei duce la momentul potrivit la concertul Madonnei. NOI restul nu merităm o campanie televizată? Şi noi suntem turişti. Că doar ieşim din casă...ne mişcăm şi ca urmare facem turism. Facem ce facem dintotdeauna, trebuie doar să fim promovaţi şi apreciaţi.
Noi suntem cei datorită cărora Elena Udrea va fi probabil cel mai bun Ministru al Turismului din România.

PROMOVAŢI ROMÂNIA TURISTICĂ!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu