joi, iunie 26, 2008

Good news and bad news

Deci şi prin urmare, se pare că plenul Senatului a adoptat un proiect de modificare a Legii audiovizualului, prin care se impune televiziunilor şi radiourilor să difuzeze în grila de programe, ştiri cu teme pozitive în aceaşi măsură în care sunt prezentate ştirile negative.
Cei doi idioţi care sunt iniţiatorii acestui proiect sunt doi foşti primari: unul de Cluj, Gheorghe Funar şi celălalt de Braşov, Ioan Ghişe. Cum s-au găsit cei doi, e un mister. Probabil văzându-se cu prea mult timp liber la dispoziţie, după ce au fost zburaţi de la beneficiile aduse de administraţia locală, şi-au zis că e bine să se ocupe şi de partea morală a lucrurilor. Bănuiesc că s-au întâlnit pe la bibliotecă, ambii arătând înclinare spre teme cum ar fi "creşterea numărului de depresivi şi efectele devastatoare ale depresiei". Pentru a combate acest fenomen, cei doi au pus-o de o lege, care să controleze ce intră pe Tv şi Radio, mijloce care au fost identificate de cei doi ca fiind principala cauză a depresiei mai ales în rândul tinerilor. Legea lor ofera publicului şansa unei percepţii echilibrate asupra vieţii, din punct de vedere psihic si emotional. WOW.
Au venit cu o strategie, cu un program pentru a contracara porcăriile care se întâmplă în scoliile din România? NU. Program pentru ridicare nivelului educaţiei? NU. etc, etc, etc, etc. blah, blah, blah...
De vină sunt ştirile proaste de la TV, iar că să fie creat un balans, ca telespectatorul, privind atâtea grozăvii, să nu se arunce pe geam afectat fiind de mizeriile de pe această lume, să fie bombardat şi cu ştiri pozitive în aceaşi măsură.

În principiu stiri pozitive nu vin decât din lumea sportului, muzicii şi filmului, etc. - că asta e!
Cum să arate o stire pozitivă? "Astăzi nu s-a înregistrat nici un accident pe DN1" Ştiu că e un lucru imposibil, dar pentru exemplificare merge. Ca post TV - nu văd cum ai da o astfel de ştire.
E nashpa, dar televiziuniile funcţionează pe audienţe, plus că în viaţa vieţilor mele nu am auzit în mass-media despre o astfel de catalogare a ştirilor. Sunt doar ştiri. O televiziune va da o ştire, dacă are relevanţă pentru target-ul pe care îl urmăreşte sau dacă prezintă interes.
Andreea Esca:
"Da deci cinci morţi într-un accident de circulaţie, dar nu disperaţi dragi telespectatori pentru că albumul lui Costel Busuioc a ieşit pe piaţă, iar aceasta este o veste bună"
Cum? Aşa? OK

Bine măcar că CNA-ul (într-un moment de luciditate, unul dintre puţinele de altfel) a solicitat preşedintelui să nu promulge legea pe motiv că are un caracter nedemocratic.
Că ce vrea politrucul de doi lei? Care e visul lui cel mai mare? Să fută presa din toate părţile, iar ziariştii să fie executaţi în piaţa publică dacă se poate! Dar cum nu se poate şi nici nu poţi să ai iniţiative grosolane de cenzură, atunci se vin cu chestii din ăstea pe sistemul "Hehe tot le-am făcut ceva la ziariştii aştia nenorociţi", pe sistemul "Dacă n-am putut să te bat, bine că te-am scuipat"

Şi apoi cine apreciază care e o ştire pozitivă şi negativă? Ce e naspha pentru tine, poate e super pentru mine. Deci...
Dar am găsit un precedent prin care se pot înlătura depresiile telespectatorilor, sensibili la ştirile negative.
Soluţia e mai jos




Un comentariu:

  1. Mishto faza cu secventa din film, se potriveste perfect. Si filmul imi place mult

    RăspundețiȘtergere