sâmbătă, iunie 21, 2008

Băsescu reloaded

Dom' preşedinte care este el Băsescu a mai luat la mişto o ziaristă, în modul lui caracteristic.

La intrebarea ziaristei care era de altfel foarte pertinentă, le president se găseşte să-i spună domnişoarei că "Şi întrebările trebuie să probeze o minimă inteligenţă" - în sensul că ziarista ar fi întrebat tâmpenii. Chiar şi dacă ar fi întrebat prostii, marinelul ar fi trebuit să tacă.
Ideea e simplă. Băsescu habar nu avea ce să răspundă la întrebare. Nici nu a priceput-o de altfel. Pentru că Băse nu are nici o legătură cu ceea ce înseamnă mai ales "chestiuni de politică externă". Nu are nici o treabă. Dar nici una. E complet paralel. Pe aeroportul Otopeni, înainte de a pleca la Bruxelles la Reuniunea Consiliului European, Basescu într-o declaraţie făcea o confuzie mare cât roata carului între Consiliul European şi Comisia Europeană. Pe scurt habar nu avea la ce reuniune merge. Ca de obicei.
La pariu ca dacă era întrebat dacă Piţurcă să mai stea la naţională sau nu, precis că avea un răspuns plin de inteligenţă şi o şi punea de o şuşă pe teme fotbalistice cu un paharuţ în mână.
Dar dacă e vorba de întrebări de substanţă, de politică externă şi alte "chestiuni nasoale" importante pentru ţară...da de unde. S-o fi gândit: "Bah, habar n-am ce m-a întrebat proasta asta, aşa că hai să-i zic eu vreo două ca să priceapă cine-i şmecherul pe aici"

Dar bine că face doar atât. Adică dacă se mai urca şi beat la volan, fura telefoanele ziariştilor, lua la mişto nationalitatea oamenilor, făcea glume deocheate cu femeile şi încălca Constituţia la greu - atunci chiar că am fi fost în rahat.
Deci să fim mulţumiţi cu preşedintele pe care îl avem şi să nu disperăm pentru ca se poate şi mai rău.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu