sâmbătă, iulie 18, 2009

Liber la copiat muzică şi filme

ORDA - Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA) s-a gândit într-o logică care cuprinde apucăturile globaliste, că toţi românii trebuie prezumaţi a fi din start infractori. Astfel ORDA, care este un organism din subordinea guvernului, a extins aplicarea taxei compensatorie pentru copia privată şi pentru operele sonore reproduse după înregistrări sonore sau audiovizuale - (pe scurt taxa pe drepturi de autor).

Astfel taxa a fost extinsă de la suporturile audio şi la componentele de calculatoare cum ar fi hard-diskuri, cd-writere, etc, precum şi alte multe suporturi. Deci ideea este simplă - eşti prezumat din start, dacă achiziţionezi astfel de produse, că le vei folosi la piratat audio şi video, şi ca urmare trebuie să plăteşti taxă pentru asta. Că nu ai astfel de gânduri e irelevant, plăteşti pentru posibilitatea de a fi capabil de a pirata. Astfel, în această categorie sunt incluse telefoanele, reportofoanele, cardurile de memorie de orice fel, chiar şi cele pentru aparatele foto. Ca urmare această taxă se va reflecta în preţul produsului, care va fi mai mare. ORDA susţine că sumele rezultate din această taxă vor merge la titularii drepturilor de autor.
Deci - îţi iei un card de memorie, plăteşti taxă pentru ca s-ar putea (nu e sigur) să copiezi muzică pe el. Întrebarea mea imbecilă desigur este: "Să presupunem că aş copia muzică, de unde pula mea ştie ORDA ce anume copiez, şi cui să de drepturile băneşti. Că s-ar putea să copiez nişte rock nordic, şi atunci banii se duc la Loredena, Smiley şi alţi cretini locali? Că bănuiesc că nu va începe ORDA să facă cotă parte la fiecare artist de pe Pământ, spunându-le "Luaţi de aici nişte mălai, pentru că s-ar putea ca nişte români să vă fi copiat muzica" Logica ORDA e bolnavă şi şubredă şi mă duce la concluzia că doar vor să facă nişte bani în plus, ca orice altă autoritate aflată în structura guvernului sau în logica administrării bugetelor şi a finanţelor ajunse la stat.

Partea bună a lucrurilor este (şi nu cred că ORDA gândeşte astfel) că dacă plătesc aceste taxe, pot pirata fără teamă de consecinţe, din moment de plătind am intrat în legalitate. Logic, am plătit taxa de autor, inclusă în suporturile achiziţionate şi atunci sunt liber fără restricţii a copia muzică, filme, etc, fără a avea teamă de a fi urmărit sau judecat. Noa asta e logică de fier! Plătind taxa, muzica copiată devine legală.
Dar eu sunt sigur că ORDA nu gândeşte astfel. Ei vor să fie plătita taxa de fiecare cetăţean, dar în cazul în care este prins că copiază astfel de media să fie tras la răspundere. Pentru că tare am impresia şi bag şi mâna în foc că asta au ei în cap. Se plăteşte posibilitatea de a înfăptui "crima" (tipic gândire globalistă de control - aşa numita expresie thought crime, care a încolţit în mintea unor psihopaţi elitişti de peste hotare care doresc pedepsirea indivizilor şi numai dacă se gândesc la săvârşirea unei infracţiuni, chiar dacă nu o pun în practică), iar dacă eşti prins înfăptuind-o decurg şi consecinţele "legale".
Problema e una singură - cu un avocat mai răsărărit şi într-un sistem corect şi decent, ORDA şi-o poate lua la greu într-un proces. Este imposibil să aibă câştig într-o astfel de speţă. Nu se poate. Pur şi simplu, e imposibil.
Deci copiaţi fraţilor şi lăsaţi guvernul şi puterea în plata Domnului. Pe zi ce trece e din ce în ce mai irelevantă şi mai şubredă. Nu vă baţi capul cu ei. Copiaţi şi practic faceţi ce vreţi atât timp cât nu puneţi în pericol dreptul la existenţă a altei fiinţe. Dă-i dracu pe guvernanţi cu legile lor absurde şi penibile. Sunt neimportanţi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu