marți, iunie 02, 2009

To much Bling? Give us a Ring



Cine trăieşte pe lumea asta şi nu în La-la Land cu mintea rătăcind prin nori cretini ştie că Marea Britanie este vârful de lance în implementarea măsurilor de tip orwellian, urmată la mică distanţă de Statele Unite. În Marea Britanie la ora actuală sunt instalate cele mai multe camere de supraveghere de tip CCTV - aproximativ o cameră la 40 de persoane. Şi nu numai atât...
În fine...
...poliţia din Marea Britanie încurajează cetăţenii să raporteze la secţiile sale, persoanele care conduc maşini frumoase sau care cumpără lucruri scumpe. Campania este intitulată: "Too much Bling? Give us a Ring"
Astfel publicul este încurajat să raporteze oamenii care au prea mult "bling" - în aceste timpuri de recesiune. Pe scurt, publicul este încurajat să spioneze pe oricine conduce maşini luxoase şi cumpără lucruri extravagante, fără a avea aparent mijloacele pentru a achizitiona astfel de obiecte.
Posterele făcute pentru această campanie insinuează că ţintele pentru această operaţiune de tip stasi sunt oamenii bine îmbrăcaţi care conduc maşini scumpe, deţin bărci şi fumează trabucuri. Aparent poliţia din Marea Britanie este de părere că cei din clasa mijlocie care îşi permit un stil de viaţă mai ridicat decât media, sunt demni de a fi catalogaţi ca având probabil un comportament criminal.
Această stare de fapt nu este singulară în Marea Britanie, unde autorităţiile poliţieneşti lansează periodic campanii de PR scumpe, încurajând cetăţenii să se spioneze şi să se reporteze la poliţie pentru cele mai banale activităţi cum ar fi privitul insistent spre camerele CCTV, solicitarea de a primi banii înapoi pentru un lucru cumpărat, aruncarea de produse farmaceutice, sau fotografierea pe spaţiul public.
În prezent peste 60.000 de cetăţeni din Marea Britanie sunt antrenaţi de departamentul domestic al MI5 ca "terrorist spotters" şi a căror ocupaţie e să observe pe străzi astfel de activităţi. Deci în principiu dacă o sculă e supărată pe cineva se duce să-l raporteze că şi-a luat o bijuterie scumpă, şi astfel îţi bate poliţia la uşă şi te freacă. Eşti din start un presupus criminal şi trebuie să fi investigat că ţi-ai cumpărat ceva mai strălucitor.

Pentru cine a rămas la definiţia clasică de "terrorist" - nu am nervi acum să vă luminez. Crezi de vrei. Orice ai crede te înşeli.
Pentru alţii - vreau să spun că acestea sunt cele peste 5 milioane de locuri de muncă pe care Obama vrea să le înfiinţeze în SUA. Birocraţie, în structuri federale care se ocupă de hărţuirea, spionarea celorlaţi oameni. Şi sunt destul de multe gunoaie care să facă treba asta. În SUA - datorită "religiei încălzirii globale", pe care în România o susţin retardaţi ca Zoli de la Sistem şi tristul (săracul de el) de Bucurenci - au apărut căpitanii de mediu în fiecare cartier care trebuie să raporteze ce fel de gunoaie aruncă locatarii, să îi hărţuiască cu semnături privitoare la tot felul de programe ale lui Obama, etc, etc, etc. Şi se instituie astfel de armate civile de nimeni în ploaie care vor controla fiecare aspect al vieţii oamenilor şi vor întocmi rapoarte, iar datele vor fi incluse în bazele de date ale guvernului. I bullshit you NOT. Adică de unde cinci milioane de locuri noi de muncă, când toată lumea dă faliment.
Unii vor spune că "Ahh. E în America. Ce mă interesează pe mine"
Care parte din expresia "Noua Ordine Mondială" nu ai înţeles-o.
Marea Britania şi SUA, precum şi Australia sunt în beta-test - pentru un sistem ce se vrea global.

Dar bineînţeles eu sunt nebun şi nu ar trebui să repet astfel de lucruri la nimeni. Dar e Ok - guvernul te iubeşte şi luptă pentru drepturile şi libertăţiile tale.

PS - În data de 26 mai 2009, Parlamentul a adoptat oficial Codex Alimentarius în România. Cadrul legal exista de ceva vreme.
Poate şi acest senator e nebun.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu