sâmbătă, iunie 13, 2009

Măgarul liber



Am primit chestia asta pe mail, cu un titlu care cumva arunca un fel plasă a ridicolului peste poliţie în general şi poliţia rurală în special. Sunt de acord că poliţia e ridicolă în 90% din aspectele care o privesc, dar acum cu ce să ne aşteptăm să se ocupe poliţia rurală, dacă nu cu aşa ceva.
În fine, la zi după ce am primit emailul am dat peste ştire şi în ziare, iar aspectele sunt mai complicate. Iată.



Mai ridicol decât a căuta un măgar prin coclaurii săteşti, este imbecilul de la volanul Loganului şi anume Kovacs Ioan (aşa să-i apară numele în indexările Google )care a cerut despăgubiri vezi Doamne că i s-a buşit Loganul că el a fost atât de cretin să intre într-un măgar. Că oricât m-aş chinui nu pot să îi găsesc vreo vină măgarului care e înzestrat doar cu patru membre pe care le poate utiliza doar la mers, spre deosebire de boul urcat în vârful lanţului trofic, care se presupune că beneficiază de un creier capabil de a efectua operaţii complexe şi a dezvolta reacţii rapide precum şi de două membre dezvoltate care i-au permis iniţial să se urce şi să piloteze un mecanism complex aşa cum este un autoturism.
Pentru că una e să dai cu maşina peste o găina, sau chiar un căţel mai mic ofticat pe maşini şi alta e să intri într-un măgar în toată regula. Că dacă ai făcut-o, înseamnă că poate ar trebui să mergi pe jos şi să stai dracu departe de volan.
Unde mai pui tupeul de a pune poliţia să caute proprietarul măgarului ca să te te despăgubească, chit că tu eşti cu capul plutind în norii idoţi încât intri în ceva la fel de mare ca maşina pe care o conduci. Dacă eram eu îi trăgeam o amendă pentru neatenţie la volan încât să nu o poată duce şi îi băgam şi nişte vorbe de intra în pământ de ruşine, dobitocu dracu.
În fine să-l lăsăm pe imbecil.
Ce îmi place în toată poveste e Măgarul care e de geniu şi plin de simbolistică, iar eu mă identific cu el.
Vă daţi seama că măgarul ăsta a scăpat de toată operaţiunea de cipare. Celelate animale sunt sub o sclavie apăsătoare, indexate, numerotate, îndosariate, însemnate şi găsite la orice oră. Dar acest măgar nu. El e o fiinţă liberă, trăind în afara cercului de norme, e în fluxul conştiinţei universale, fericit şi făcând orice doreşte, fără a fi pasibil de ai fi urmărite acţiunile şi tras la răspundere pentru chiar nevinovăţia sa şi chiar nenorocul de a fi dat într-o zi de vară peste un imbecil.
Acum cei care nu înţeleg şi cipurile li se par o idee bună sau nu au reacţii deloc la acest subiect, fie datorită creierului neted, ignoranţei magnifice în care trăiesc, religiei negării cu ajutorul căreia se autoamgesc, povestea asta sau mai bine zis comunicatul poliţiei rurale postat mai sus, ar trebui să le ofere un declick, pentru că aşa se va proceda şi în cazul oamenilor. Este chiar perfect pentru că arată că veţi fi asimilaţi cu nişte animale care trebuie indexate pentru a fi urmărite mai bine.
Dacă declickul nu are loc, măgarul liber are un mesaj




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu