miercuri, octombrie 29, 2008

Căpitanul de doi lei

Hă - hă - hă. Cică cadrele didactice (profesori, învăţători. educatori) vor să intre în grevă pentru că Guvernul nu vrea să le dea acum (instantaneu, în clipa asta, în secunda următoare, chiar acum, like now, A.S.A.P etc.) majorarea de 50% la salarii.
Pe lângă faptul că o mărire de salariu de 50% aşa dintr-o lovitură e ridicolă - ca happening - şi în principiu nu se întâmplă nicăieri în lume, se doreşte a se înfăptui acum, în plină criză financiară, când fabrici se închid, se nasc noi şomeri, se suspendă burse, scade consumul, bănci sunt naţionalizate şi falimentează ţări.
Vine criza financiară peste ţară, nimeni nu are bani şi strânge cureaua, dar la noi e campanie electorală şi unii s-au gândit că e de bine pentru voturi să promită creşteri de salarii, acum când Planeta e în faliment. Mai mult , marinarul şef al ţării, plusează şi spune că toţi bugetarii trebuie să beneficieze de mariri de salarii. De ce ar spune asta? Pentru că chiorul ţării vrea voturi pentru partidul său PDL şi nimic altceva nu contează. Că ţara va ajunge într-o situaţie dificilă şi teribilă nu are nici o relevanţă pentru oligofrenul de la Cotroceni. Trebuie date măriri de salarii acum , până la alegeri, ca să ştie ăia cine a susţinut creşterea de salarii şi ca urmare să se pună ştampila corespunzător.
Dă Doamne să vină PDL la putere, să văd cum se vor descurca ei cu aceste salarii care nu au nici o justificare în rezultatele economice. 100% că vor da chix şi atunci va fi atât de amuzant de observat cum Băsescu se va spăla pe mâini de acoliţii lui şi cum îi va lucra pe la spate cu pumnale înfipte strategic pe lângă sau în coloană. Da de ce va face acest lucru? Pentru că pe Băsescu îl interesează numai curul lui şi trebuie să ajungă preşedinte şi la alegerile din 2009. Că dacă susţii un Guvern de care oamenii sunt nemulţumiţi, e de porc şi în principiu neaducător de voturi. Iar dacă trebuie să o omoare şi pe mă-sa ca să-i iasă lucrarea, atunci o va omorâ şi pe mă-sa.
Pe scurt - Băsescu a fost căpitan de navă. Corect. E o vorbă "Căpitanul părăseşte ultimul corabia". Se ştie că Băsescu a fost un căpitan penibil şi la orice oră numai că va sări primul din corabie la primul semnal nasol, dar va face şi moarte de om ca să-şi salveze curul de alcolic.
Ţara asta nu e formată numai din profesori şi sunt alte categorii care merită mai mult decât ei măriri de salarii, dar nu acum. Si poate sunt în ţara asta şi oameni care se gândesc la ţară în ansamblul ei şi la situţia ei generală şi nu numai la câteva bancnote, care oricum în câteva luni nu vor avea nici o valoare că va veni inflaţia tată tocmai din creşterea ta de slariu. Şi atunci să te ştergi la cur cu ele.
Tu ce faci de criză? - pentru că profesorii or merita ei creştere de salarii, dar a văzut cineva educaţie cât de cât decentă în ţara asta? Că mie mi se pare că tot tineretul şcolar e în vaganbondaj de ani buni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu