sâmbătă, mai 17, 2008

"Ţigancă împuţită"

Ziarele zic cam aşa:

"Magistraţii Înaltei Curţi au decis că expresia "ţigancă împuţită" adresată de şeful statului unei jurnaliste este discriminare, dar nu reprezintă contravenţie.

Instanţa supremă a admis ieri recursul preşedintelui Traian Băsescu împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, care a respins solicitarea sa de anulare a sancţiunii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în cazul "Ţigancă împuţită"."

Acum eu ce să zic de treaba asta? Părerea mea..
În primul rând orice om cu bun simţ din ţara asta cred că şi-a dat seama că Băsescu este doar un fost incompetent marinar(vezi incidentul cu navele incendiate în Franţa), care a reuşit cumva să ajungă preşedintele României. E un tip căruia îi place scandalul şi dacă nu îl are atunci face orice ca să-l provoace. Băsescu e tipul de om care înjunghie pe la spate chiar şi un apropiat, dacă acest lucru îi serveşte într-un mod sau în altul. Are un limbaj mizerabil şi găseşte o insultă pentru fiecare, umorul său fiind "dă pe puntea vasului"
De când acest individ se află la Cotroceni, ţara se află în permanente crize politice care toate au pornit de la el. Nu există zi lăsată de la Dumnezeu, fără ca dom' preşedinte să nu zică sau să facă ceva care să ducă la inflamarea spiritelor. Că e politică externă sau internă, Băsescu le plesneşte, iar majoritatea vorbelor şi acţiunilor sale aduc prejudicii României. Când deţii funcţia supremă în stat, ai în primul rând datoria de a-ţi controla şi măsura fiecare vorbă, pentru că cea ce spui este imediat preluat de presă, este urmărit de comunitea internaţională, totul resfrângându-se asupra imaginii ţării.
Dacă Băsescu era un bărbat adevărat şi un preşedinte responsabil atunci imediat după ce scandalul "Ţigancă împuţită" a răbufnit în presă, trebuia să iasă cu o declaraţie în care să prezinte scuze domnişoarei ziariste pentru ieşirea avută şi să asigure că nu se va mai întâmpla. (Asta am aşteptat eu atunci de la Băselu. Desigur că aş fi fost convins că nu se va putea ţine de cuvânt. Băsescu trebuie să insulte pe cineva în fiecare zi, altfel nu ar mai fi Băsescu.)Dar după părerea mea asta ar fi trebuit să facă şi să plătească nenorocita aia de amendă pentru contravenţie.
Ei bine nu a făcut-o. Ce a făcut însă?
A început să se bată în justiţie ca un leu paraleu. Şi cine face acest lucru? Cel care e convins că dreptatea e de partea sa. Băsescu a fost şi este convins în mintea lui de şmecheruţ că nu a greşit cu nimic când a numit-o pe ziarista de la Antena 3, aşa cum a numit-o. Nu are rost să mai vorbesc despre decizia Înaltei Curţi, pentru că aşa cum zice Mircea Badea, ne-am cam lămurit cu ce se mănâncă justiţia în România.
Băsescu a vrut neapărat ca justiţia să-i dea dreptate. Omul nu a greşit cu nimic. Poate porcăi pe oricine, fără să plătească nici măcar amendă. Şi nu e înjurătură pe YouTube făcută de un manelar needucat. E preşedintele ţării, iar dacă el nu se simte, atunci...
Nici dosarul flota nu mai există pentru Băsescu. Tipul a fost albit peste noapte de toate petele, moment extrem de jenant pentru tot ceea ce înseamnă justiţie în România. Poate să zică oricine ce vrea, se poate bate în piept că justiţia i-a dat dreptate.
Trist este că sunt oameni care apreciază aceste treburi la Băsescu. E perceput ca fiind şmecher, de gaşcă, descurcăreţ, le dă cu flit la toţi duşmanii mâncaţi-aş. E tare. E băiat de băiat. Sunt oameni care sunt convinşi că acestea sunt calităţi. Acestora nu pot să le urez decât să bage o manea a la Guţă, şi să se ducă învârtindu-se.
Toţi ceilalţi cred că ştiu ce au de făcut.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu