sâmbătă, mai 31, 2008

Alegeri locale 2008

Mâine au loc alegerile locale.

Dar oricum toată lumea ştie asta din moment ce probabil s-au lovit pe stradă de fătucele care împărţeau pliante cu moacele candidaţilor la primărie, consilii judeţene etc. Dacă cineva n-a dat de fătuce atunci naşpha pentru el, pentru că majoritatea arătau foarte bine :D. Cel puţin în Oradea.

Oricum precis că ochii v-au căzut pe afişele imense atârnate peste tot, chiar şi pe blocuri. Bine măcar că unii oamenii au beneficiat de umbră pe bani, pentru că am înţeles că plăteşti dacă îi acoperi omului fereastra.
În sfârşit. Ideea este că ori de câte ori sunt alegeri, mă apucă o lene cumplită. Pe bune. Nu mint. Nu-i voi înţelege niciodată pe ăia de apar de obicei la ştiri cum că s-au prezentat la vot chiar la prima oră, imediat după ce s-au deschis secţiile de votare. Ăia de sunt daţi exemplu de civism şi care se îmbracă cu cele mai frumoase haine pe care le au şi toată fiinţa lor vibrează de importanţa covârşitoare a zilei. ...stai să-mi şterg lacrima din colţul ochiului...că m-am impresionat.
De obicei mă duc să votez pe la ora 19.45 şi întodeauna îmbrăcat cum sunt, iar la cinci minute după am ieşit de la vot am probleme în a-mi aminti cu cine am votat. Cu un român în orice caz.

Eu, aproape întotdeauna sunt chitit pe ideea să nu mă duc la vot, dar o fac dintr-un singur motiv, mai ales la alegerile locale.
Ideea este simplă - Pe aici mai trăiesc şi unguri, şi ăştia-s super conştincioşi, iar în principiu toţi votează cu candidaţii UDMR. Românii sunt divizaţi pe PSD, PNL, PLD, ş.a.m.d. Ca urmare mai întotdeauna un candidat UDMR a intrat în turul doi cu unul din partea unui partid românesc. Acum dacă stai să analizezi nici nu are avea rost să te duci la primul tur. Al doilea pare mai important şi anume ca să scapi de ungur. Cam de asta mă duc eu la vot şi nu că aştept nu ştiu ce minuni să se întâmple prin oraş, pentru că nu mai pun botul de mult la nici o promisiune d-asta electorală sau la proiectele fantasmagorice pe care le flutură politrucii.

Dar nu am chef să vină ca primar în oraşul în care locuiesc vreun ungur şi jegul lor de partid cvasi-extremist şi să facă ce-i taie capul, pentru că a-i fi uimit de ce le poate coace mintea ăstora. Oricum în al doilea tur, întotdeauna ungurul a luat plasă, pentru că român fiind trebuie să fi tâmpit rău de tot să ştampilezi un Udmr-ist.

Din acest motiv mă duc la vot. Şi numai din acest motiv.


De prin Pădure

Am hotărât să pun nişte poze de la acţiunea de ecologizare din Pădurea Felix. Am reţinut pozele cu strânsul gunoaielor pentru că nu vreau să pun chiar orice pe blogg...că de-aia.
Prea multe nu am de spus aşa că:





În final două poze cu Pădurea Felix, pe care le-am făcut în scop artistic, cel puţin aşa doream eu. Că au reuşit sau nu...altă poveste






vineri, mai 30, 2008

Prin Pădurea Felix

Mâine, pe data de 31 mai, sâmbătă, am program stabilit.

Mă voi înfiinţa în staţiunea Băile Felix, pentru a participa la o acţiune de curăţare, ecologizare (mai pretenţios) a Pădurii Felix care înconjoară staţiunea.
Nu mă duc de capul meu, pentru că dacă aş face-o, nu ar ieşi nimic.
Acţiunea este organizată de Clubul Rotary Oradea şi oricine este binevenit, fiind asigurate mănuşi şi saci.

Pe lângă strâns hârtii şi pet-uri lasate de turişti, mă voi ocupa şi făcutul unor poze, din moment ce sunt fotograful oficial al Clubului Rotary din Oradea. Nu mă laud că nu am nici un beneficiu, nici un leu şi nici măcar parte de fani şi admiratoare nu am - hehe (n-am râs deloc).
Am ajuns astfel, deoarece tatăl meu este membru fondator al Rotary in Oradea şi eram singurul de pe acolo cu un aparat foto decent (adică nu o cutie argintie pe care o pierzi de obicei prin buzunare), iar ei aveau nevoie de poze pentru a le pune pe site-ul clubului. De atunci când au vreo acţiune hop ţop şi eu la făcut poze.
Cam atât!

Poate în zilele următoare voi posta nişte poze cu Oradea pe timp de vară...


Midnight in Chelsea

By Jon Bon Jovi




duminică, mai 25, 2008

Eurovision 2008

Rusia este câştigătoarea ediţiei 2008 a Eurovisionului.







Aceasta este melodia premiată cu locul 1:



Mie mi-au plăcut ruşii, dar pot să spun că un impact mare au avut asupra mea prezenţa celor doi Kings of Ice: Edvin Marton şi Evgheni Plusenko care au făcut show de nota 10. Dacă nu aveam telefonul descărcat aş fi dat un vot Rusiei fără nici un dubiu, şi asta numai datorită celor doi, deşi cel mai mult mi-a plăcut domnişoara din Norvegia - care nordice îs cele mai sexoase de pe Terra.
Finlandezii sunt de pe altă planetă, cea a Dumnezeului Rockului la care mă închin şi eu şi oricum sunt înaintea tuturor de pe această lume cu cel puţin 20 de ani aşa că nu are rost să ne chinuim să-i înţelegem. Mă mut în Finlanda.


Deci, stăteam în faţa cutiei care emite lumini colorate şi care tâmpeşte mintea poporului, şi sugeam din nişte doze de bere (Nu - nu era Bergenbier. Sunt mult mai stilat decât credeţi voi!), când deodată îmi amintesc de Eurovision. Mut canalul si ma trezesc pe la mijlocul show-ului.
Nu i-am mai prins pe cei doi mioritici Nico şi - tot uit cum îl cheamă - Vlad parcă. Am înţeles că ei au deschis concursul. La sfârşit pe perioada votului, sârbii au prezentat imagini din fiecare piesă şi aşa am aflat că domnul cântăreţ de la Roumanie s-a prezentat la Eurovision în blugi. Zic: hai trăiţi-ar familia, gata, gata sa mă înec. Schimb tricoul că am dat cu berea pe mine.
Deci cei doi s-au postat pe scenă si au păşit în limba italiană pe marginea lumii, trăgând după ei în abis şi participarea României de anul viitor. Deci ne-am lins pe bot de Eurovision 2009. Da' poate e mai bine aşa. Adică ce om întreg la cap vrea să meargă la ruşi? Comunişti împuţiţi care ne-au belit patria timp de 50 de ani. Unde mai pui că vom fi scutiţi în anul dă graţie 2009 de un alt scandal de plagiat şi de arnajamentele compozitorilor de tip Horia Moculescu&Company care se încăpţânează să bântuie holurile Televiziunii Naţionale ca nişte umbre sinistre în căutarea timpurilor pierdute când compuneau piese la comandă pe un şablon bine stabilit, interpreţii abia având libertatea să respire. Cam genul acesta de piesă a fost cea cu marginea lumii. Normal că a avut susţinere de la Moculescu, Andreescu şi a lu' peşte prăjit sau cine se mai se învârte pe acolo, uitând că e indicat să te retragi atunci când începi să ajungi la stadiul de dinozaur al muzicii româneşti.

Începe prezentarea voturilor. Mai toată lumea primeşte câte ceva. Numai România nu. Nu mă mir şi nici nu sunt şocat, şi nici emoţii nu am, ba chiar în sufletul meu negru infestat de draci de la ascultat atâtea metale grele, tânjesc după umilinţa absolută. Adică ultimul loc cu zero puncte, lucru care odată cu înaintarea prezentării situaţiei voturilor începe să prindă contur. Se anunţă Moldova. Pac-pac 12 puncte pentru România. Zic: Uite frate că degeaba îi freacă bolşevicul de Voronin pe moldoveni la icre, vrând să-i convingă că sunt cu totul altă naţie şi că vorbesc o altă limbă decât româna, trăgându-le o istorie fabricată de te apucă ameţeala, leşinul şi vertigo în acelaşi timp. Votară moldovenii pentru România! Păi cu cine draku să voteze? Mai bagă francezii vreo patru puncte...mai bagă alţii vreo trei...în rest o penurie de puncte pentru spălăciţii ţării încât dacă mi-ar fi păsat aş fi intrat în depresie şi aş fi devenit EMO cu siguranţă.

Veţi zice că se votează pe afinităţi etnice şi politice. E adevărat într-o oarecare măsură şi e inevitabil, dar dacă ai o piesă acceptabilă care merită, vei fi băgat în seamă cu siguranţă. Pe români nu i-a băgat nimeni în seamă. Oricum politic stăm prost cu mai toţi vecinii. Frecaţi-l pe Băsescu pe tema asta. Cine ştie poate veţi repurta succesuri, dar mai mult ca sigur că nu va vrea să vorbeşte cu voi, găozarilor şi ţigănci împuţite. Depide de cum vă simţiţi fiecare.
E vina şi a Televiziunii Române care nu este capabilă să provoace un lobby în alte state pentru promovare. Acum sincer, anul acesta putea exista super promovare că nu aveai cu cine. Şi un porculeţ strâns de ouă ar fi venit înapoi cu mai multe voturi.

Spania - 12 puncte pentru România. Măi să moară familia ta. Pe bune? Stau secunde bune ca trăznit în fotoliu, fără reacţie la faptul că eram lucrat la picior de căţelusă. Am avut numai căţeluşe cu comportament masculin - dar să lăsăm asta pe altă dată. Înlătur animăluţul cu grijă, în timp ce conexiunile încep să mi se repună în funcţiune. Stai domnule. Păi în Spania este căpşunarii, comunitate adevărată de români adevăraţi care este ei adevăraţi. Dar cum au reuşit să-i bată pe spanioli? - pentru că nu cred că ibericii ar fi votat ei pentru cei care se legănau şi se lălăiau la marginea lumii. De fapt, văzând ce piesă au avut în concurs, întregii peninsule i s-a pus pata pe Eurovision. Ideea este că spaniolii la ora aceea făceau sex la greu, astfel că românii cu simţ patriotic au rămas stăpânii telefoanelor mobile. There you go - 12 puncte por los rumanos.
Automat îmi vine în minte Italia - dar pe ăştia nu i-am văzut, să mor dacă ştiu din ce cauza. Probabil mai înghesuiau nişte gunoaie prin Napoli. Dă-i încolo.

Ce să mai zic. Multe melodii au avut coregrafii foarte pretenţioase şi s-a văzut că s-a lucrat la ele. Cei cu piese mai lente dar performate mai modern au compensat prin ţinute mai strălucitoare şi câteva dudui care se agitau prin prajmă.
La noi nimeni frate, iar omul a venit în blugi şi au lălăit pe sistem comunist. Nici voci de back-up nu am avut. Şi Nico avea cearcăne, de parcă era bunică-mea după o noapte de chef sălbatic şi sex tantric presărat cu snif-uri dă cocaină.
Deci ce naiba am fi vrut?

Mulţumim Nico şi uhmm...ah Vlad pentru participare. Aţi văzut şi voi Belgradul. Ah şi mulţumim cel mai mult că anul viitor vom sta acasă şi vom freca menta pe marginea lumii create de voi. Haideţi si ne împingeţi de tot, poate ajungem şi noi prin Narnia sau Middle Earth sau oriunde este promovată valoarea.


marți, mai 20, 2008

Ziua de astăzi

Astăzi se anunţă una dintre cele mai plictisitoare zi.
De fapt, ziua a început destul de nasol. Nu cred (de fapt sunt sigur) că nu m-am odihnit cum trebuie peste noapte. Mă simt ca şi cum aş fi lucrat 48 de ore non-stop la vreo carieră de piatră ca ocnaşii.
Cel mai bine mi-ar cădea acum un tratament de forţă. Cineva să ma lege de picioare şi de cap şi să tragă în direcţii opuse. Am o senzaţie de parcă după ce am terminat de muncit la ocnă cineva m-ar fi îngrămădit într-o cutie de chibrituri.
Habar nu am ce voi face astăzi - pentru că de fapt nu am nimic de făcut. Cred că voi mai pierde timpul pe la Tv şi pe internet apoi mai târziu am impresia că voi merge să beau o bere, două, trei, aşteptând să se facă seară...noapte
Cam atât.


duminică, mai 18, 2008

sâmbătă, mai 17, 2008

"Ţigancă împuţită"

Ziarele zic cam aşa:

"Magistraţii Înaltei Curţi au decis că expresia "ţigancă împuţită" adresată de şeful statului unei jurnaliste este discriminare, dar nu reprezintă contravenţie.

Instanţa supremă a admis ieri recursul preşedintelui Traian Băsescu împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, care a respins solicitarea sa de anulare a sancţiunii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în cazul "Ţigancă împuţită"."

Acum eu ce să zic de treaba asta? Părerea mea..
În primul rând orice om cu bun simţ din ţara asta cred că şi-a dat seama că Băsescu este doar un fost incompetent marinar(vezi incidentul cu navele incendiate în Franţa), care a reuşit cumva să ajungă preşedintele României. E un tip căruia îi place scandalul şi dacă nu îl are atunci face orice ca să-l provoace. Băsescu e tipul de om care înjunghie pe la spate chiar şi un apropiat, dacă acest lucru îi serveşte într-un mod sau în altul. Are un limbaj mizerabil şi găseşte o insultă pentru fiecare, umorul său fiind "dă pe puntea vasului"
De când acest individ se află la Cotroceni, ţara se află în permanente crize politice care toate au pornit de la el. Nu există zi lăsată de la Dumnezeu, fără ca dom' preşedinte să nu zică sau să facă ceva care să ducă la inflamarea spiritelor. Că e politică externă sau internă, Băsescu le plesneşte, iar majoritatea vorbelor şi acţiunilor sale aduc prejudicii României. Când deţii funcţia supremă în stat, ai în primul rând datoria de a-ţi controla şi măsura fiecare vorbă, pentru că cea ce spui este imediat preluat de presă, este urmărit de comunitea internaţională, totul resfrângându-se asupra imaginii ţării.
Dacă Băsescu era un bărbat adevărat şi un preşedinte responsabil atunci imediat după ce scandalul "Ţigancă împuţită" a răbufnit în presă, trebuia să iasă cu o declaraţie în care să prezinte scuze domnişoarei ziariste pentru ieşirea avută şi să asigure că nu se va mai întâmpla. (Asta am aşteptat eu atunci de la Băselu. Desigur că aş fi fost convins că nu se va putea ţine de cuvânt. Băsescu trebuie să insulte pe cineva în fiecare zi, altfel nu ar mai fi Băsescu.)Dar după părerea mea asta ar fi trebuit să facă şi să plătească nenorocita aia de amendă pentru contravenţie.
Ei bine nu a făcut-o. Ce a făcut însă?
A început să se bată în justiţie ca un leu paraleu. Şi cine face acest lucru? Cel care e convins că dreptatea e de partea sa. Băsescu a fost şi este convins în mintea lui de şmecheruţ că nu a greşit cu nimic când a numit-o pe ziarista de la Antena 3, aşa cum a numit-o. Nu are rost să mai vorbesc despre decizia Înaltei Curţi, pentru că aşa cum zice Mircea Badea, ne-am cam lămurit cu ce se mănâncă justiţia în România.
Băsescu a vrut neapărat ca justiţia să-i dea dreptate. Omul nu a greşit cu nimic. Poate porcăi pe oricine, fără să plătească nici măcar amendă. Şi nu e înjurătură pe YouTube făcută de un manelar needucat. E preşedintele ţării, iar dacă el nu se simte, atunci...
Nici dosarul flota nu mai există pentru Băsescu. Tipul a fost albit peste noapte de toate petele, moment extrem de jenant pentru tot ceea ce înseamnă justiţie în România. Poate să zică oricine ce vrea, se poate bate în piept că justiţia i-a dat dreptate.
Trist este că sunt oameni care apreciază aceste treburi la Băsescu. E perceput ca fiind şmecher, de gaşcă, descurcăreţ, le dă cu flit la toţi duşmanii mâncaţi-aş. E tare. E băiat de băiat. Sunt oameni care sunt convinşi că acestea sunt calităţi. Acestora nu pot să le urez decât să bage o manea a la Guţă, şi să se ducă învârtindu-se.
Toţi ceilalţi cred că ştiu ce au de făcut.


duminică, mai 11, 2008

Clipul de Duminică

In fiecare duminică voi baga un clip de muzică sau altceva ce voi...găsi - bleah. Cam atât pe aztăzi.

Whitesnake - Is This Love



joi, mai 08, 2008

Clipul Antena 1 si Antena 3 interzis de CNA

Acesta este clipul "Alege-ţi stăpânii cu grijă" interzis de CNA. Îmi voi da cu parea mâine, că acum mor de somn.




Am revenit. După cum se vede funcţionez cu întârziere. Asta e.
Am văzut cel puţin 6 alte bloguri care dezbăteau chestiunea spotului interzis de CNA. Aşa că nu sunt foarte original, dar niciodată nu m-am lăudat că sunt, deşi uneori îmi reuşeşte. Să vedem ce se va întâmpla în viitor.
Da, deci clipul cu pricina. Băi - comunişti ăia de la CNA. Asta o ştie toată lumea. Un grup de aserviţi politic puşi acolo pentru un salariu baban, care freacă menta toată ziua citind rapoarte venite de la probabil nişte fătuce care belesc ochii de dimineaţa până a doua zi dimineaţa în monitoare pentru a prinde vreun motiv de a aplica o amenda posturilor TV. Amenziile aplicate de CNA sunt destul de mari aşa că iese bani frumoşi din treaba asta.
Spotul e foarte bine realizat - asta dacă stai să mă întrebi pe mine - dar foarte greu de înţeles pentru un număr de cetăţeni ai acestei ţări, cetăţeni care se afundă voit cu o ambiţie de invidiat într-o bălarie de tip manelist, unde ... (Voi vorbi altădată despre acest subiect). Dar nu e de bine oricum. Uneori mă întreb dacă mai există educaţie în ţara asta.
Citeam un comentariu pe YouTube, cum că acest clip e superb. Da superbă grafica. În rest e sinistru, înfiorător şi extrem de adevărat. Starea de spirit surprinsă este atât de bine redată de melodie, de portretizarea poporului dar mai ales de fizicul stăpânilor, încât când l-am vizionat pentru prima oară mi-au trecut fiori reci pe şira spinării. Vrem nu vrem cam aşa suntem noi, cei mulţi, în faţa stăpânilor. Pentru că ne-au ajuns stăpâni şi au încetat de mult să ne mai fie reprezentanţi, aşa cum doreşte CNA-ul să ne explice. Vezi Doamne - ei sunt reperezentanţii poporului. PE DRACU! reprezentanţi. Adică cine? Umflaţii ăia care le dorm în Parlament ca porcii, îşi votează salarii jenant de imense şi privilegii peste număr, cei care ne dau cu flit, dar care ne vor impozitele cu o precizie de ceas elveţian, umilindu-ne în fiecare zi...etc, etc. Dar bănuiesc că se ştiu toate acestea.
Privesc la candidaţii care se perindă pe la posturile TV pentru emisiuni electorale şi care ţin discursuri, cerându-ne să-i votăm. Interesant cum vine campania electorală şi cuvinte ca "popor", "interesul public" - blah, blah, blah - sunt rostite cu atâta sinceritate mincinoasă de aceşti indivizi pe care de fapt şi în realitate îi dore în cur de proasta naţiune. Funcţia înseamnă un salariu mare garantat, acces la posibilitatea de a da tunuri foarte mari cu doar riscul unei anchete penibile (de ochii lumii) a DNA-ului. Asta dacă se află ceva. Dacă nu! - trăiţi-ar familia.
Ca să închei, clipul are o atmosferă de dictatură evidentă - şi orice om care e cât de cât ancorat în realitate, cred că şi-a dat seama până acum cine este cel bagoslovit cu apucături dictatoriale în ţara asta. Da. E primul marinar al ţării - navigator şi totodată incendiator de nave. Nu ştiu pe care o face mai bine, dar o să anunţ când îmi dau seama. Eu unul mă îngrozesc de-a dreptul la perspectiva că acest individ va mai apuca un mandat de preşedinte. Mintea mea nu poate accepta acest lucru, dar există o posibilitate ca ideea să devină realitate. O realitate care mă sperie, care mi-a implantat în creier sămânţa gândului plecării din ţară. Eu care nu mi-am dorit aşa ceva niciodată şi care produc în paralel automat gânduri care combat gândurile de plecare. Caut motive să stau aici şi nu mai găsesc. Aşa am ajuns să mă agaţ de motive puerile. Dar dacă Băsescu va fi reales - voi pleca fără a întoarce privirea înapoi.
Cu ce avem la ora asta în materie de stăpâni - clipul acesta are toate şansele să devină realitatea României. Se lucrează la asta. Fiţi fără grijă.


joi, mai 01, 2008

Mi-am facut blog

Habar nu am de ce, pentru ca nu prea imi place sa-mi postez dejecţiile mentale, care de altfel sunt destul de ciudate şi atipice, dar totuşi voi face nişte tentative din când în când.
Din nefericire multe chestii din ţara asta mă scot din minţi sau pur şi simplu nu le înţeleg pentru simplul motiv că lumea a luat-o razna.
Am prins 12 ani de comunism aşa că cei 7 ani de acasă i-am împlinit într-o atmosferă decentă şi lipsită de dăstrăbălarea perversă pe care o au tinerii în ziua de azi. Sunt lipsit de orice urmă de snobism. Nu am X5 şi nici nu vreau unul nici măcar cadou; am un Alcatel de 200 de lei fără cameră şi fără senzori pentru extratereştrii, pentru că telefonul e un telefon şi vreau să vorbesc la el nu să mă încurc în funcţii şi botoane.
Ce altceva?...Mah nu mă prea pricep la postat pe blog...hmm.
Nu vreau să am trafic pe pagina asta, iar daca nu va veni nimeni pe ea, eu voi fi foarte fericit.
Oare va da Mircea Badea de pagina asta şi mă va face dobitoc în emisiunea lui? hmm...că am auzit că mai greblează pe aici. Ar fi foarte tare şi nici nu m-aş supara cum fac idioţii de se cred gurişti ai blogurilor.
Acesta e un site la care fac update cu ce produce bila de pe umeri. De pe la începutul internetului am avut o pagina persoanală şi era un chin să o aduci la zi cu texte înecate prin codurile HTML, limbaj pe care trebuia să-l ştii şi te chinui cu tot felul de editoare. Acum cu web 2.0 e doar mai uşor.

Ps. Username-ul meu tradiţional este Lastexit. De ani buni!