luni, septembrie 01, 2008

NashpaTV

No - stăteam aseară crăcit în fotoliu şi mă plictiseam de moarte. La un moment dat încep să butonez pe telecomandă. Mă opresc pe ProTv unde dădea să înceapă un film. Începe şi după primele imagini îmi dau seama că e vorba despre TERMINATOR. Zic: Mishto - TERMINATOR 3. Nu contează că l-am văzut de un milion de ori. Nişte explozii pe timp de seară nu strică. Mai trec câteva imagini şi îmi dau seama că de fapt e TERMINATOR 2, pe care l-a văzut de 30 de miliarde de ori. Mă dezumflu puţin dar totuşi mă uit. Când mai e vreo jumătate de oră din film, începe să mi se rupă de Terminatori şi Judgement Day şi tot războiul dintre oameni şi maşini. Îmi bag picioarele în ProTv şi mă duc să bagoslovesc buda.
Ce e fain că Terminator 2 a mai fost pe ProTv acum vreo 7 luni, şi înainte de aia l-au mai dat o dată tot la acelaşi interval. Şi înainte de aia l-au mai dat şi tot aşa.
Ideea e că televiziunile româneşti rulează aceleaşi filme la un interval de câteva luni, iar cel mai penal din acest punct de vedere e ProTv care parcă nu are nici cea mai mică ruşine a face acest lucru cu o consecvenţă demnă de o cauză mai bună. Şi mai fain decât atât e faptul că bagă promo-uri la aceste filme şi idiotul (cu vocea lui idioată de la ProTv) care prezintă în aceste promo-uri se rupe în figuri şi ridică tonul "like senzaţional" de parcă bagă o premieră mondială şi ultimele noutăţi de la Hollywood. Foarte trist.
Ce să te aştepţi să vezi pe Pro TV în viitor.
- Terminator 2 desigur. Dacă vrei Terminator 3 eu zic să păzeşti Antena 1 că acolo sigur îl vrei prinde. Nu spera să vezi Terminator 3 pe ProTV - nu se va întâmpla. Poate copilul tău, asta daca s-a născut sub o stea norocoasă - totuşi nu îl încuraja într-o speranţă deşartă.
- Aceleaşi filme cu Jean-Claude Van Damme şi Steven Seagal. Nu te excita că sigur le-ai mai văzut tot pe ProTv de multe, multe ori. De prea multe ori.
- Doamna Doubtfire - lol. Faptul că Doamna Doubtfire va mai fi dat de ProTV de multe ori de acum încolo e tot atât de sigur ca şi faptul că Pământul se învârte în jurul axei sale.
- Arma Mortală 1,2,3 - Nici Dumnezeu nu te poate scăpa de Mel Gibson în aceste filme pe ProTv. Acceptă realitatea şi vei fi mai fericit. Au fost acum câteva zile - nu dispera în cinci - şase luni le vei vedea din nou.
- O serie de filme de duzină, al căror titlu nu şi-l aminteşte nimeni. Sunt rulate periodic, amestecate - de regulă sunt cu terorişti care deturnează avioane, bombe în avioane, defecţiuni la avioane...ai prins ideea - trebuie să fie un avion implicat.
- O serie de fime cu Kung-fu, din ălea idioate făcute de chinezi cu stilul maimuţei, stilul tigrului, al vulturului pleşuv, al cobrei enervate, al cameleonului beat, al veveriţei înfometate, ş.a.m.d. În aceste filme sunt în engleză de studio, dublare făcută cu doi dolari, iar cînd tipii se lovesc în figuri kung-fu se aud sunete de parcă s-ar biciui unii pe alţii pe spinarea goală.
- Mai sunt filmele care implică lupte ilegale. De obicei tipul e american şi ajunge într-o ţară undeva cumva în Asia de Sud-Est. God knows where. Cineva se prinde că tipul ştie KARATEE şi se gândeşte să scoată bani după el din pariuri, astfel că îl bagă într-un circut de lupte ilegale, din ălea cu calificări până în finală unde trebuie să se lupte cu cel mai dur şi repingător mongoloid, eroul nostru având bineînţeles cu un fizic de fotomodel masculin de se udă femeile prin fotolii. Pe marginea ringului se va afla cu siguranţă o bombă blondă în fustă mini care în principiu nu vrea să fie acolo şi consideră luptele ilegale o porcărie pe care porcii de bărbaţi o practică din motive de neînţeles pentru ea. Fie patronul circuitului de lupte care e un pervers însetat de sânge şi bani a scăpat-o de slujba de dansatoare pe mese dintr-un bar mizerabil, fie i-a plătit o operaţie scumpă mamei sau tatălui. Aici se îngăduie creativitate şi motivele pot fi diferite de la film la film. Oricum patronul se poartă urât cu ea, iar ea observându-l de misteriosul străin se îndrăgosteşte de el. El o va observa cu coada ochiului şi niciodată făpura sexoasă nu-i va fi indiferentă. În fine eroul reuşeşte să-l nenorocească pe mongoloid, iar aceasta va fi şi ultima luptă organizată, pentru că eroul nostru în paralel află chestii mizerabile despre patronul circuitului, iar blonda va insista pe lîngă el că afacerea trebuie distrusă, pentru că nu e un mod de viaţă şi nenoroceşte vieţiile a mulţi tineri. Oricum un alt circuit de lupte va lua fiinţă, de care va trebui să se ocupe eroul din următorul film. Cei doi se vor săruta pentru prima oară şi vor scăpa pentru totdeauna de locul acela hidos într-o maşină care va rula cu 180 pe oră pe o şosea necirculată. Oh da - locul de desfăşurare al luptelor va sări în aer, explozie care va fi văzută în spatele celor doi care reuşesc să fugă cu maşina în ultima clipă pentru a scăpa neatinşi. Tipa îi va cere eroului să nu mai lupte niciodată pentru că îl iubeşte şi nu vrea să-l piardă. Ending credits.
- La ProTv - nici un Crăciun nu poate avea loc fără Singur acasă 1 şi 2 (Home Alone 1,2). Idea e că Domnul Nostru Isus Hristos nu se poate naşte dacă Macaulay Culkin nu rămâne singur acasă sau dacă nu se pierde în New York. Ar fi o blasfemie.

AMIN şi ProTv forever and ever.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu